CHRISNATUURLIJK

Zaterdag 30 september in Chris Natuurlijk: Najaar in de lucht!

Vogeltrek bij zonsopkomst
Vogeltrek bij zonsopkomst © Pixabay
Het najaar zit in de lucht. Je kunt het zien aan de vogeltrek die is losgebarsten en aan de bomen die hun noten laten vallen. Je hoort er zaterdag 30 september vanaf 08:00 uur meer over in Chris Natuurlijk. Verder gaat het in Chris Natuurlijk over de Rotterdamse schrijfster Sanne Rooseboom die het Kinderboekenweekgeschenk heeft geschreven en over een kersverse uitgever en zijn boek Vlieg, mijn zwaluw.
De najaarstrek barst los. Miljoenen vogels trekken de komende tijd naar warmere gebieden om te overwinteren. Zaterdag 30 september is het Euro Birdwatch. Duizenden vogelaars in heel Europa tellen dan de trekvogels die naar het zuiden vliegen. Harm Blom, boswachter in de Biesbosch, vertelt in Chris Natuurlijk wat er zo leuk is aan de vogeltrek.
Vogeltrek, pijlstaarten
Vogeltrek, pijlstaarten © Harm Blom

Strikt geheim

De Kinderboekenweek begint woensdag 4 oktober. Het thema van de Kinderboekenweek is “Bij mij thuis.” In haar thuisstad Rotterdam, vertelt Sanne Rooseboom, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, waarom zij nu nog niet mag voorlezen uit Ravi en de laatste magie, de titel van het boek dat zij voor de Kinderboekenweek heeft geschreven.
Sanne Rooseboom met de dummy van het Kinderboekenweekgeschenk
Sanne Rooseboom met de dummy van het Kinderboekenweekgeschenk © Rijnmond

Noten rapen

Het is herfst en dat betekent dat er van alles uit de bomen valt, ook noten. In het Park bij de Euromast in Rotterdam raapt Chris Natuurlijk samen met Jet Manrho de noten die je kunt eten. Alleen, hoe kraak je ze?
Kastanjes
Kastanjes © Pixabay

Vlieg, mijn zwaluw

Schrijver en uitgever Patrick Bernhart is te gast in Chris Natuurlijk om te vertellen over zijn zoektocht naar de geschiedenis van zijn Habsburgs-Joods-Hongaars-Nederlandse familie. Hij schreef er het boek Vlieg, mijn zwaluw over.
Zaterdag 30 september van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl