VOETBAL

Minuut stilte en rouwbanden bij Feyenoord-Go Ahead Eagles en Excelsior-Sparta na schietpartij

Marinus Dijkhuizen bij een minuut stilte voor aanvang van Excelsior - Almere City
Marinus Dijkhuizen bij een minuut stilte voor aanvang van Excelsior - Almere City © VK Sportphoto/Herman Dingler
Naar aanleiding van de schietpartij in Rotterdam die donderdagmiddag drie mensen het leven kostte spelen Feyenoord, Sparta en Excelsior komend weekend met rouwbanden. Ook zal voor aanvang van de wedstrijden een minuut stilte worden gehouden. Feyenoord speelt zaterdag om 16:30 uur in De Kuip tegen Go Ahead Eagles, Excelsior en Sparta spelen zondagmiddag de Rotterdamse derby op Woudestein.
"Feyenoord leeft intens mee met alle betrokkenen bij het schietdrama en de gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden", laat Feyenoord weten. "Ook spreekt de club graag haar dank en waardering uit aan alle hulpverleners die ter plaatse waren." Supportersvereniging FSV De Feijenoorder legde samen met de club al bloemen neer in het Erasmus MC.
Een van de dodelijke slachtoffers van het drama donderdag is een voormalig stagiaire van Sparta, zo meldt de Kasteelclub. "Sparta Rotterdam wenst de familieleden, vrienden en kennissen van de slachtoffers enorm veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies."
Een dag na het schietdrama in Rotterdam knalt de dreun nog na. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl