FEYENOORD

Slot verwacht fit Feyenoord tegen Go Ahead: 'Je speelt bij een topclub om elke 3-4 dagen goed te spelen'

Arne Slot afgelopen woensdag in de Johan Cruijff Arena
Arne Slot afgelopen woensdag in de Johan Cruijff Arena © Peter Lous/Orange Pictures
Het draait deze dagen even niet om voetbal in Rotterdam. Ook Feyenoord staat zaterdag stil bij het drama bij het Erasmus MC, met rouwbanden en een minuut stilte. "De zoon van onze dokter volgt onderwijs op het Erasmus, maar we kregen gelukkig snel bericht dat hij thuis was", blikt Slot terug op donderdag.
"Verschrikkelijk wat voor drama het geworden is, we wensen de nabestaanden sterkte", vervolgt de trainer van Feyenoord. Daarna gaat de focus op zijn persconferentie op zaterdag, als Feyenoord het in de eigen Kuip opneemt tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers zijn het restant van De Klassieker woensdag goed doorgekomen.
Slot verwacht fit Feyenoord tegen Go Ahead: 'Je speelt bij een topclub om elke 3-4 dagen goed te spelen'
"Het was een veredelde training, wat betreft tijdsduur", vertelt Slot over die 35 minuten Ajax-Feyenoord. "Het langetermijneffect is moeilijk in te schatten, maar onze jongens zijn uitstekend in staat drie wedstrijden in een week te spelen." Ook tegenstander Go Ahead Eagles acht Slot 'uitstekend' in staat drie wedstrijden in acht dagen te spelen. "Normaal is het een voordeel dat zij woensdagavond nog gespeeld hebben, maar ik vind Go Ahead een van de fittere ploegen in de eredivisie. Dus vervalt dat oordeel wellicht."

Kampioenschap

Feyenoord-Go Ahead Eagles was ruim vier maanden geleden de wedstrijd waarin Feyenoord zich verzekerde van de landstitel. Slot begint te stralen als hij eraan terugdenkt. "Ik had er nog niet echt bij stilgestaan. Het is een prachtige herinnering. Daar hebben we heel het jaar hard voor moeten werken. Hopelijk beseft de groep zich dat zaterdag. Het is prachtig als je een Klassieker wint, maar je speelt bij een topclub om elke 3-4 dagen goed te spelen."
Luka Ivanusec keert zaterdag, net als Justin Bijlow, in ieder geval nog niet terug bij de wedstrijdselectie. Ook het duel met Atlético Madrid, aankomende woensdag, komt naar de verwachting van Slot te vroeg.
Feyenoord-Go Ahead Eagles begint zaterdagmiddag om 16:30 uur en is helemaal live te volgen via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl