FC RIJNMOND

Grueter vreest niet voor winters vertrek Giménez: 'Wat is er mooier dan nog een keer kampioen met Feyenoord?'

FC Rijnmond met Jeroen Grueter
FC Rijnmond met Jeroen Grueter © Rijnmond
Feyenoord opent speelronde zeven van de eredivisie deze zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Afgelopen woensdag wonnen de Rotterdammers nog met 4-0 in de Johan Cruijff Arena van aartsrivaal Ajax. Een knap resultaat, vanwege verschillende redenen. NOS-verslaggever Jeroen Grueter legt uit in FC Rijnmond.
"De focus die er toch weer was, Feyenoord is deze wedstrijd aangevlogen alsof het 0-0 stond en een wedstrijd op zich was", begint Grueter. "Slot is in het hoofd van Steijn gekropen, en had al zijn maatregelen getroffen door Zerrouki meteen in te brengen. Ze zijn geen seconde in de problemen gekomen. Er staat geen maat op Feyenoord, zeker niet als je het vergelijkt met Ajax op dit moment."
"De fase waarin Feyenoord zich bevindt is ongekend", vervolgt Grueter. "De laatste keer dat we deze dominantie zagen was in de jaren zestig. 0-4 staat heel erg mooi, maar het was waarschijnlijk 0-7 geworden als die wedstrijd zondag was uitgevoetbald."

Giménez

Santiago Giménez maakte, verspreid over twee dagen, als eerste Feyenoorder ooit een hattrick tegen Ajax in Amsterdam. De spits staat na zes competitiewedstrijden al op negen treffers. "Als hij dit niveau vast kan houden en er komt in de winter een club met meer dan 50 miljoen, is hij bijna onhoudbaar", denkt analyticus en oud-spits Geert den Ouden. "Clubs willen hem natuurlijk ook in de Champions League zien, dus er gaan heel veel scouts op de tribune zitten bij het tweeluik met Lazio."
Grueter is niet bang voor een snel vertrek van de Mexicaan. "Ik heb de indruk dat hij het heel goed naar zijn zin heeft en er voor hem geen aanleiding is weg te gaan. Wat is er nou mooier dan nog een keer kampioen worden met Feyenoord, het heel goed gaan doen in de Champions League en topscorer van Nederland worden? Dat is toch veel mooier dan voor hoeveel geld dan ook in de winterstop weg gaan?"
Deze zaterdag kan Giménez al in de dubbele cijfers komen, als Feyenoord het opneemt tegen Go Ahead Eagles. Een ploeg die, volgens Grueter, uit drie tanden minder is dan thuis. Hij verwacht dan ook geen moeilijkheden. Feyenoord kan zich ook geen puntenverlies veroorloven, de achterstand op PSV is immers al vier punten. "Het zijn vier dure punten, maar die vallen extra op omdat PSV foutloos blijft. Dat kan ook geen eeuwigheid duren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl