UITGAAN

Club Sahara en Club Centraal verrijken Rotterdams nachtleven: ouderwetse housesfeer en muziek die je nergens anders hoort

DJ bij Club Centraal
DJ bij Club Centraal © OPEN Rotterdam
Wie wil stappen in Rotterdam, heeft sinds kort de keus voor twee nieuwe clubs: Centraal en Sahara. Centraal wil de housesfeer van vroeger terugbrengen in de stad en Sahara brengt muziek die nog niet niet echt een plek heeft in het Rotterdamse nachtleven.
OPEN Rotterdam heeft allebei de clubs bezocht. Club Centraal zit aan de Westersingel, waar voorheen Club Vibes zat. Terwijl er binnen wordt gedanst, vertelt manager/programmeur Zilver Ringlever: "Bij Centraal kunnen mensen een house- en discoclub verwachten. We brengen terug wat ooit verloren is gegaan. Gezelligheid zonder de hitjes op te zetten. Dj's die echt gaan voor goed draaien en kwaliteit."

Tussen 'tyfysharde techno en billenschudmuziek'

Een bezoeker vertelt voor de microfoon van OPEN Rotterdam dat zij Centraal wel ziet zitten: "Het is in Rotterdam tyfusharde techno of billenschudmuziek. Centraal zit er iets meer tussenin en dat hebben we wel nodig." Zilver Ringlever vindt ook dat Rotterdam een club als Centraal nodig heeft: "Ik ben 23, ik ga ook uit in Rotterdam dus ik dacht: wat mis ik in de stad?. Dat is eigenlijk wat we hier hebben neergezet. Ik merk nu dat het voor menig Rotterdammer zo is en daar word ik wel heel erg blij van."
Even verderop in het centrum van Rotterdam heeft Sahara de deuren geopend. Club Sahara zit in het Schieblock, onder poppodium Annabel. "De muziek was goed, het was binnen vrij rustig maar het was een goeie vibe", zegt een bezoeker.

Nieuwe genres in voor het Rotterdamse nachtleven

"Het was superspannend, maar ik ben wel trots op wat we hebben neergezet," zegt Jade de Vleeschouwer van Sahara. "Qua muziek focussen we ons op de Afrikaanse diaspora in de breedste zin, dus amapiano, afrotech, Caribisch, dancehall, eigenlijk een beetje de genres die nu nog niet echt een plek hebben in het nachtleven van Rotterdam."
En dat wordt gewaardeerd door één van de eerste bezoekers: "Supersick, superconcept", zegt hij. "Het is de eerste keer dat ik er ben maar ik geniet wel, de energie beneden is heel anders dan wat je meestal ziet, I love it." Iemand anders ziet een mooie toekomst voor Club Sahara: "Absoluut, het is een geweldige locatie, ze moeten meer naamsbekendheid krijgen en dan komt het goed."
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl