SCHIETDRAMA ROTTERDAM

In twee dagen meer dan een ton opgehaald voor nabestaanden van Marlous en Romy

Marlous (39) en Romy (14) kwamen om het leven
Marlous (39) en Romy (14) kwamen om het leven © Rijnmond
Naasten van de doodgeschoten moeder Marlous en dochtertje Romy zijn een online geldinzameling gestart. Het geld is bedoeld om de familie van de slachtoffers te helpen met de lasten van de begrafenis, ze rustig te kunnen laten herstellen en hun leven weer op te kunnen bouwen. Duizenden betrokkenen hebben aan het einde van de middag bij elkaar al meer dan 60.000 euro gedoneerd. Het streefbedrag is daarmee binnen een dag opgehaald. Een dag later staat de teller al op 90.000 euro.
Marlous en Romy werden donderdag doodgeschoten in hun huis aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam Delfshaven. De verdachte is hun directe buurman, Fouad L. Marlous zou al meerdere keren de politie hebben gebeld omdat ze hem dieren zag mishandelen.
Er blijven drie kinderen achter zonder moeder en zusje. Romy had een tweelingzus, een jonger broertje en een oudere zus. Die zijn nu bij hun vader. De ouders van de kinderen waren uit elkaar.

Beste vriendin

Ook de beste vriendin van Romy wordt genoemd door de oprichters van de crowdfunding. Zij was bij Romy thuis toen de schutter aanbelde en moeder en dochter neerschoot.
"Haar weg naar herstel zal lang en moeilijk zijn en hulp is essentieel om haar te ondersteunen in deze donkere tijd", schrijft de oprichter van de inzameling.

Concentreren op herstel

"Het geld dat we verzamelen zal rechtstreeks naar de familie gaan. Hen helpen bij het verlichten van de financiële lasten die gepaard gaan met een begrafenis en dergelijk verlies. Het biedt hun de ruimte om zich te concentreren op het herstel, het opbouwen van een nieuw leven en vooral op het koesteren van de herinneringen aan hun geliefde moeder en zus", schrijft de familie De Vries.
"Laten we de nabestaanden steunen op hun reis naar heling en hoop. Geen bedrag is te klein, want het is de collectieve liefde die een verschil maakt."
De crowdfunding is gestart door een kennis van de familie, met medeweten van de vader van de kinderen, weten buren van Marlous.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl