FEYENOORD

Podcast Feyenoord: over het liedje van Minteh en de bloedvorm van Giménez

Spelers vieren de goal van Minteh tegen Go Ahead Eagles
Spelers vieren de goal van Minteh tegen Go Ahead Eagles © Yannick Verhoeven / VK Sportphoto
In Podcast Feyenoord praten Dennis van Eersel, Dennis Kranenburg en presentator Peter van Drunen over de 3-1 overwinning van Go Ahead Eagles. Een hoofdrol in die wedstrijd was weggelegd voor Yankuba Minteh. Hij scoorde de openingstreffer en zag daarvoor nog een doelpunt afgekeurd worden. "En hij kreeg nog een reuzekans die hij had moeten maken", zegt Van Eersel.
De Feyenoordwatchers zijn vol lof over Minteh, die wordt gehuurd van Newcastle United. "Hij speelde vandaag een heel goede wedstrijd, en hij heeft ook altijd goede invalbeurten. Er gaat altijd dreiging van hem uit, zijn snelheid is een wapen", vervolgt Van Eersel. "En Minteh is geliefd bij het publiek, hij heeft al een eigen liedje. Dat is iets ongrijpbaars hè, waarom de ene speler wel en de andere niet?"
Natuurlijk gaat het in Podcast Feyenoord ook over Santiago Giménez, die zijn tiende competitietreffer van het seizoen maakte. "Hoe vaak is het voorgekomen dat een speler in twee thuiswedstrijden op rij met zijn laatste balcontact scoort? Dat gebeurde ook tegen Heerenveen", lacht Van Eersel.
Hij doelt op de wissels van Giménez direct na zijn doelpunten. Kranenburg: "Deze man is echt in extreme bloedvorm, het is zo jammer dat hij er niet bij is tegen Atletico Madrid."
De minuut stilte in De Kuip voor de slachtoffers van het schietdrama in Rotterdam was indrukwekkend. Van Eersel: "Het was een indrukwekkende middag, een emotionele middag. De persoonlijke verhalen spoken door je hoofd, van de familieleden van de slachtoffers die achterblijven."
"De sfeer was heel bedrukt. En ook bij het You'll Never Walk Alone in de twaalfde minuut stond het kippenvel dik op de armen bij iedereen", aldus Kranenburg.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl