FEYENOORD

Gemeente Rotterdam steekt flink bedrag in opknappen van De Kuip bij binnenhalen WK Vrouwenvoetbal

Het veld van De Kuip
Het veld van De Kuip © VK Sportphoto
Als Nederland de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal 2027 binnenhaalt zal de gemeente Rotterdam een miljoenenbedrag steken in het updaten van stadion De Kuip. Dat blijkt uit een informatiebrief die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd.
Het beoogde bedrag wordt gehaald uit het Evenementenfonds Sport en Cultuur. "De Kuip vereist voor dit WK op verschillende gebieden een upgrade. Met de verwachte bezoekers en internationale aandacht is dat een verantwoorde investering die ook rendeert voor alle andere wedstrijden die in het stadion plaatsvinden," is de onderbouwing van het stadsbestuur.
Zoals bekend heeft De Kuip sowieso een opknapbeurt nodig, maar heeft Stadion Feijenoord op dit moment niet de benodigde financiën om al het benodigde onderhoud te laten uitvoeren. Met de totale investering is 1,7 miljoen gemoeid. Daar vallen ook de kosten onder van een randprogramma met diverse side events, dat in de stad wordt opgezet als de WK-organisatie een feit is.

WK samen met België en Duitsland

De KNVB heeft vijf Nederlandse steden opgenomen in het bidbook met het voorstel daar vier steden van uit te kiezen. Duitsland en België nemen iedervier steden op in het bidbook met het voorstel om per land drie steden uit te kiezen.
Uiteindelijk is het aan de FIFA om na toekenning van het bid te beslissen hoeveel en welke steden in de drie landen host city van het WK Vrouwenvoetbal 2027 zullen zijn. "Als tweede stad van Nederland met een enorm trackrecord aan topsportevenementen en het meest sfeervolle stadion van Europa, is de verwachting dat de FIFA in ieder geval voor Rotterdam zal kiezen," verwacht het college.
Op 8 december 2023 wordt het gezamenlijke bid overhandigd aan de FIFA. Zij besluiten in mei 2024 waar het WK Vrouwenvoetbal 2027 plaatsvindt. Na eventuele toekenning van het evenement wordt de bijdrage via Rotterdam Topsport beschikbaar gesteld. Als het WK 2027 niet aan Nederland, België en Duitsland toegewezen wordt, wordt het budget aan andere sportevenementen besteed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl