Ouders in Rockanje bijgepraat over schimmelleed

Zo'n 250 ouders van kinderen in de middenbouw van basisschool De Zeewinde in Rockanje zijn maandagavond bijgepraat over de schimmel die in lokalen is gevonden. Het bestuur van de school, de gemeente Westvoorne en de GGD Rotterdam-Rijnmond organiseerden een bijeenkomst in partycentrum De Merel.

De GGD vertelde ouders dat de schimmel vooral gevaarlijk is voor mensen met een lage weerstand of die er allergisch voor zijn. De schimmel groeit met name in slecht geventileerde ruimten. Hoe dat zit op De Zeewinde wordt nog onderzocht. 

De zogeheten cladosporium-schimmel is aangetroffen in de portocabins van de school aan de Dwarsweg, waarin de groepen 3, 4 en 5 les krijgen. Ouders klagen al langer over schimmel in de ruimten en vinden dat de school te weinig doet.

Vorig schooljaar is er extra geventileerd. Ook heeft de schoolde vloerbedekking in twee lokalen weggehaald. Maar dat heeft niet voor de gewenste verbetering gezorgd. Er zijn nog altijd schimmelsporen in de portocabins. 

Busvervoer


Dit weekend besloot de school de 130 kinderen van de groepen 3,4 en 5 vanaf woensdag tijdelijk onder te brengen in een voormalig schoolgebouw De Driehoek in Oostvoorne. Voor de leerlingen is busvervoer geregeld.

De kinderen van de andere groepen van De Zeewinde lopen geen gevaar door de schimmel. Zij komen niet in de portocabins.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: