112-NIEUWS

Cabine vrachtwagen vliegt in brand | Man opgepakt voor plaatsen cashtraps

Flinke rookwolken bij brand in vrachtwagen op A16
Flinke rookwolken bij brand in vrachtwagen op A16 © AS Media
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 3 oktober.

Man opgepakt voor plaatsen cashtraps

De politie heeft in Rotterdam een man opgepakt voor het plaatsen van cashtraps. Dat zijn metalen plaatjes die je op gleuf van een geldautomaat plaatst, waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Later wordt het plaatje en het geld dat vastzit opgehaald door de dader.
Afgelopen maand werden op verschillende plekken cashtraps geplaatst, onder andere in Den Haag, Rijswijk en Nootdorp. Uiteindelijk kon de 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Rotterdam worden gearresteerd.

Cabine vrachtwagen vliegt in brand

Langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht heeft de cabine van een vrachtwagen in brand gestaan. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de cabine en trok een zwarte rookwolk over de snelweg. De oprit na het benzinestation bij Hendrik-Ido-Ambacht was daardoor ook korte tijd afgesloten. De bestuurder is er zonder kleerscheuren uitgekomen.

Waarschuwingsschoten gelost in Papendrecht

Dinsdagochtend zijn er meerdere waarschuwingsschoten gelost. Dit gebeurde aan de Stellingmolen in Papendrecht. Volgens de politie heeft een arrestatieteam geschoten. Dat was in een lopend onderzoek, meldt een woordvoerder. Niemand raakte gewond. Een verdachte is aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl