nieuws

Gudde: Mogelijk meer kaarten voor Feyenoord-aanhang voor bekerfinale

eric gudde 2.cropresize-1.1.tmp.jpg
eric gudde 2.cropresize-1.1.tmp.jpg
ROTTERDAM - De kans bestaat dat er veel meer kaarten beschikbaar komen voor Feyenoord-supporters voor de bekerfinale tegen Ajax. De Amsterdammers vrezen vervoersproblemen als alle 10-duizend Ajax-kaarten worden verkocht.
Dat heeft algemeen directeur Eric Gudde gezegd tegen RTV Rijnmond. Zowel Feyenoord als Ajax mogen 10-duizend kaarten aan de eigen supporters verkopen, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen niet meer dan 3- tot 4-duizend ajacieden gebruik maken van deze mogelijkheid.

Verplichte treincombi

Volgens Gudde kost het vijf uur om de 10-duizend Ajax-supporters met de verplichte treincombi naar de Kuip te vervoeren. De NS kan maar 2-duizend supporters per uur vervoeren. Daarnaast, zegt Gudde, dat de NS Ajax aansprakelijk stelt voor alle schade die wordt veroorzaakt. Daarom zou Ajax hebben besloten om niet alle 10-duizend kaarten te verkopen.

Sponsoren

Behalve de kaarten voor de Feyenoord- en Ajax-supporters zijn ook een páár duizend plaatsbewijzen aan sponsoren en relaties van de KNVB verkocht. In de Kuip passen ongeveer 50-duizend toeschouwers. Gudde gaat opnieuw bij de KNVB aankloppen voor extra kaarten.

Ajax: Kaarten niet naar Feyenoord

Een woordvoerder van Ajax laat overigens aan de lokale zender AT5 weten dat de onverkochte Ajax-kaarten niet naar Feyenoord gaan. Volgens deze woordvoerder neemt Ajax in ieder geval 10-duizend kaarten af.
Zaterdag start de kaartverkoop voor houders van gewone seizoenkaarten van Feyenoord. Het gaat dan om voorlopig 10-duizend kaarten.
Verslaggever Jan Dirk Stouten verwacht dat de KNVB misschien zou willen ingaan op het verzoek van Gudde, omdat een finale in een meer dan half-leeg stadion, geen goede reclame is voor de KNVB:
Verslaggever Justus Cooiman sprak met Eric Gudde: