SCHIETDRAMA ROTTERDAM

Fouad L. moest zijn woning verlaten vanwege huurachterstand

Heiman Dullaertplein
Heiman Dullaertplein © Rijnmond
De verdachte van de drievoudige moord Fouad L. had een huurachterstand en moest zijn woning aan het Heiman Dullaertplein ontruimen. Dat staat in een vonnis van de rechtbank Rotterdam.
Fouad L. had tot en met augustus 2023 een huurschuld van 3097 euro. Hij kreeg tot 14 september de tijd om zijn woning te verlaten. Het is niet bekend of de 32-jarige Rotterdammer op de hoogte was van die datum. Hij was zelf niet bij zijn ontruimingszaak aanwezig. Het is vervolgens aan de woningbouwvereniging om de huurder in kennis te stellen.

Huurschuld

De rechter heeft bepaald dat Fouad L. in totaal 3375 euro aan huurschuld moet terugbetalen, inclusief rente. Daarnaast draait hij op voor de proceskosten: 848 euro.
Fouad L. zit vast voor het doodschieten van zijn buurvrouw, haar dochter en een docent aan de Erasmus Universiteit op 28 september. Hij studeerde geneeskunde maar had te horen gekregen dat hij zijn diploma nog niet kreeg.

Psychologisch onderzoek

Het Erasmus MC wilde eerst een psychologisch onderzoek omdat er zorgen waren over zijn geestestoestand. Het Openbaar Ministerie had het Erasmus MC een brief geschreven waarin melding werd gemaakt van dierenmishandeling, psychotisch gedrag en een vervuilde woning.
De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of Fouad L. langer in voorarrest blijft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl