112

Gewonde bij grote brand in parkeergarage in Barendrecht

De brandweer bestrijdt het vuur met een blusrobot.
De brandweer bestrijdt het vuur met een blusrobot. © MediaTv
In een parkeergarage in de wijk Carnisselande in Barendrecht woedt een grote brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer is daarbij een man gewond geraakt. Het slachtoffer werd pas na een half uur gevonden toen de brandweer de parkeergarage binnenging. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is.
De brand woedt in een parkeergarage onder een flatgebouw aan de Wilgenwede. Daar vlogen door nog onbekende oorzaak iets vóór 14:00 uur twee auto's in brand. Een man raakte gewond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om ondersteuning te bieden, maar is inmiddels weer vertrokken.
Een persoon is gewond geraakt bij de brand in de parkeergarage aan de Wilgenwede
Een persoon is gewond geraakt bij de brand in de parkeergarage aan de Wilgenwede © Sebastiaan van Mill
De brandweer bestrijdt het vuur met een blusrobot. Er komt veel zwarte rook bij vrij. Door de enorme rookontwikkeling duurde het ook even voor de brandweer de gewonde man vond.
Toch was het volgens de brandweer niet nodig om het bovenliggende appartementencomplex te ontruimen. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hebben van de rook.
Volgens een bewoner zijn er in de parkeergarage geen laadpalen voor elektrische voertuigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl