SCHIETDRAMA ROTTERDAM

Koning Willem-Alexander bezoekt plek schietdrama en praat met betrokkenen uit de buurt en het Erasmus MC

Willem-Alexander bezoekt de plek van het drama op het Heiman Dullaertplein samen met Hugo Hillenaar (l) burgemeester Ahmed Aboutaleb (r)
Willem-Alexander bezoekt de plek van het drama op het Heiman Dullaertplein samen met Hugo Hillenaar (l) burgemeester Ahmed Aboutaleb (r) © Rijnmond
Vier dagen na het schietdrama in Rotterdam, heeft koning Willem-Alexander maandagmiddag een bezoek gebracht aan het Heiman Dullaertplein. Om 15:30 uur arriveerde de vorst en bezocht kort de plek waar Marlous en Romy werden doodgeschoten door buurman Fouad L.. Daarna heeft hij in de Looiershof gesproken met getuigen, buurtbewoners en hulpverleners. De koning heeft ook gesproken met de familie van Marlous en Romy.
Het eerste wat de koning deed toen hij arriveerde was in stilte de enorme bloemenzee bekijken. Hij was zichtbaar onder de indruk. Voor het huis van Marlous en Romy, de 39-jarige moeder en haar 14-jarige dochter die omkwamen, liggen tientallen boeketten met gele, rode, maar ook veel roze bloemen. Ook zijn er tal van kaarsen neergezet en liggen er kaarten.
Willem-Alexander werd geflankeerd door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en Hugo Hillenaar, hoofdofficier van justitie. Na een minuut vertrok het drietal.
Koning Willem-Alexander bezoekt het Heiman Dullaertplein waar Marlous en Romy stierven.

In gesprek met betrokkenen

Daarna sprak koning Willem-Alexander met betrokkenen in de Looiershof, een pand waar de gemeente ook een kantoor heeft. Niet alleen getuigen, buurtbewoners en hulpverleners waren aanwezig. Ook studenten en personeel van het Erasmus MC waren daarheen gekomen. Verdachte Fouad L. schoot na het drama aan het Heiman Dullaertplein in het ziekenhuis even verderop de 43-jarige huisarts en docent Jurgen Damen dood.
Koning Willem-Alexander bezoekt het Heiman Dullaertplein
Koning Willem-Alexander bezoekt het Heiman Dullaertplein © Rijnmond
Namens de families van de slachtoffers vertelde woordvoerder Niels Dekker dat het een heel erg zware periode is voor de nabestaanden: "We gaan langzaam richting een week geleden, maar het voelt als gisteren toen ze er nog waren."
Van de nabestaanden was een aantal familieleden van Marlous en Romy aanwezig. Dekker liet namens beide families weten dat er geen stille tocht voor de slachtoffers komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl