WEER

Het weer vandaag: stevige winden en buien

Veel bewolking vandaag en wat buien.
Veel bewolking vandaag en wat buien. © Rijnmond
Het was om 04:50 uur nog warm in de regio met op Rotterdam Airport een temperatuur van 20,5 graden. De komende uren zet de temperatuur echter een daling in.
Vandaag is er veel bewolking met in de loop van de ochtend vanuit het westen enkele buien. In de loop van de middag komt de zon af en toe tevoorschijn. De dag begint met een temperatuur van 20 graden, maar in de loop van de dag koelt de aangevoerde lucht af. Vanmiddag is het nog maar 16 graden. De westenwind draait vanmiddag tijdelijk naar het noordwesten en is vrij krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. Vanmiddag neemt de wind iets in kracht af.
Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en bewolking elkaar af en blijft het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 15 graden langs de kust en 10 graden in het oosten van de regio. Langs de kust staat een vrij krachtige, en aanvankelijk nog krachtige wind uit het westen, windkracht 5 of 6.
Morgen is er af en toe zon en blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur komt uit op 17 of 18 graden. Er staat een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Vooruitzichten

Op donderdag en vrijdag wisselen zon en bewolking elkaar af en blijft het vrijwel droog. De temperatuur loopt daarbij op naar 20 graden op vrijdag. Het weekend verloopt nog zomers. De zon schijnt volop en op zondag zijn er velden met sluierbewolking. Het wordt zeer warm voor de tijd van het jaar, met een middagtemperatuur oplopend naar 23 graden.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 16,4 graden en de minimumtemperatuur 8,9 graden. Er valt gemiddeld 35,4 millimeter neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl