STEEKPARTIJ

Stille tocht voor doodgestoken Cor (71): 'Hij was een mooi mens'

Een gedenkplekje voor Cor Kleijn, die vorige week woensdag werd neergestoken.
Een gedenkplekje voor Cor Kleijn, die vorige week woensdag werd neergestoken. © Rijnmond/Privéfoto
Nabestaanden van de overleden Cor Kleijn (71) uit Rotterdam-Lombardijen organiseren morgen, woensdag 4 oktober een stille tocht. Cor werd vorige week woensdag neergestoken aan de Molièreweg. Een van zijn buren is hiervoor opgepakt.
"Cor laat twee mooie dochters, twee kleinkinderen, twee zussen, een broer en tal van vrienden en bekenden achter. Cor was een echte Rotterdammer maar hij mocht slechts 71 jaar worden," staat in een brief die buurtbewoners hebben gekregen over de tocht.
De tocht begint om 19:00 uur aan de Molièreweg 480, de plek waar de Rotterdammer om het leven is gekomen. Hierbij is iedereen welkom om respectvol mee te lopen, zeggen buurtbewoners. "Cor werd in zijn eigen buurt, bijna in zijn achtertuin, op lafhartige wijze om het leven gebracht. Hij werd al maandenlang getreiterd en gepest", is ook in de brief te lezen.
De brief is gepubliceerd op internet en in de buurt verspreid. Er staat ook in dat Cor de pesterijen zou hebben aangekaart bij zorgorganisatie Middin, veel mensen in zijn flat wonen onder begeleiding van Middin in de wijk. Zijn hond zou de boosdoener zijn van het getreiter, dit zou een 'bullebak' zijn. Buurtbewoners gaan tijdens de stille tocht een aandenken aan Cor achterlaten bij Middin en Havensteder.
"Er was elke dag wel wat in dit rijtje woningen. Het was een kwestie van tijd voor het weer mis zou gaan", vertelde een van de buren eerder tegen Rijnmond.
Bij de steekpartij waren volgens een woordvoerder van de politie tien personen betrokken. Alle betrokkenen renden weg na het incident. Een buurman van 53-jaar uit Rotterdam is aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten.
In de straat is een plekje gemaakt voor Cor.
Gedenkplekje Molièreweg
Gedenkplekje Molièreweg © Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl