SCHIETDRAMA ROTTERDAM

Kaarten en knuffels van herdenkingsplekken schietpartij tijdelijk naar binnen

Vanwege het slechte weer zijn de knuffels en kaarten tijdelijk verplaatst.
Vanwege het slechte weer zijn de knuffels en kaarten tijdelijk verplaatst. © Gemeente Rotterdam
Op de herdenkingsplekken aan het Heiman Dullaertplein en op Katendrecht voor de slachtoffers van het schietdrama van vorige week liggen enorm veel bloemen, kaarten en knuffels. Vanwege de regen worden de de kaarten en knuffels overgebracht naar de condeleanceruimte van wijkgebouw de Looiershof.
Dinsdagmorgen heeft de gemeente de spullen overgebracht. Op dat moment was de neerslag zo serieus dat de spullen zouden kunnen beschadigen. Mogelijk als de neerslag langdurig wegblijft dat de spullen weer teruggaan naar de oorspronkelijke plek.
In de Looiershof ligt ook het condoleanceregister voor de slachtoffers. Mensen kunnen hier een persoonlijke boodschap achterlaten voor de nabestaanden. Het register ligt er nog tot woensdag 4 oktober. Er is ook nog een online condoleanceregister geopend, waar al honderden reacties op zijn binnen gekomen.
In het Looiershof heeft burgemeester Aboutaleb gesproken met bewoners, getuigen van de schietpartijen en nabestaanden van de slachtoffers. Maandagmiddag kwam koning Willem-Alexander er op bezoek, ook hij sprak met nabestaanden.
Volgens de koning was het een dankbare taak om samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb en hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar steun te geven: "Dit is heel emotioneel, heel rauw nog. Ik kan natuurlijk niet anders dan een luisterend oor en een schouder bieden. En het onbegrip proberen te delen."
Koning Willem-Alexander bezoekt het Heiman Dullaertplein.
Koning Willem-Alexander bezoekt het Heiman Dullaertplein. © Rijnmond
Hij stond ook even stil bij de bloemenzee voor de woning van moeder Marlous en dochter Romy aan het Heiman Dullaertplein. Maandagavond werden daar ook veel kaarsjes aangestoken. Op de plek van de huisartsenpraktijk van de omgekomen docent Jurgen Damen, was vorige week vrijdag een bijeenkomst met Aboutaleb en demissionair minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge. Damen was de huisarts van De Jonge.
Bij het gezondheidscentrum in Katendrecht waar docent en arts Jurgen Damen werkte was vrijdagmiddag een herdenking.
Bij het gezondheidscentrum in Katendrecht waar docent en arts Jurgen Damen werkte was vrijdagmiddag een herdenking. © Rijnmond

Crowdfunding

Marlous en Romy werden donderdag doodgeschoten in hun huis aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam Delfshaven. De verdachte is hun directe buurman, Fouad L..
Marlous zou meerdere keren de politie hebben gebeld omdat ze hem dieren zag mishandelen. Tijdens het schietdrama werd ook een docent, Jurgen Damen, neergeschoten tijdens een les in het Erasmus MC.
Een oud-collega van Romy, begon een paar dagen terug een crowdfunding voor de nabestaanden van dat gezin. Inmiddels is daar meer dan 120.000 euro voor opgehaald, het dubbele van het streefbedrag.

Inzameling gestaakt

Afgelopen weekeinde werd er ook een crowdfunding opgezet voor de nabestaanden van de omgekomen huisarts Jurgen Damen. Op verzoek van zijn familie is deze inzamelingsactie gestaakt. Het geld dat al was binnengekomen, zal worden terugbetaald aan de donateurs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl