REGIOSONGFESTIVAL

Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert finale Regio Songfestival

De presentatoren van het Regio Songfestival Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer (vlnr)
De presentatoren van het Regio Songfestival Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer (vlnr) © Chantal Antonides/Jasper Witte
Tijdens de finale van het Regio Songfestival ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer. Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.
Stefania kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.” Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij diezelfde omroep.

Live uitzending

De finale van het Regio Songfestival wordt een avond waarop de regio centraal staat. Elke regionale omroep, waaronder Rijnmond, wordt vertegenwoordigd door een kandidaat en één van hen wordt de winnaar van het eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20:30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Stem nu op jouw favoriet via Rijnmond.nl

Op dit moment kun je stemmen op jouw favoriet. De stempagina van Rijnmond is hier te vinden. Daar is ook alles over de vijf genomineerden te lezen. Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.
Eén van de kandidaten is Remedy, een zangduo dat gevormd is door vriendinnen Wendy en Soraya. Zij zijn genomineerd met het lied 'Nooit is het genoeg'.
Ook kan er worden gestemd op Flora met het nummer 'Six Feet Under'. In haar lied werpt zij licht op thema's zoals bindingsangst en het verliezen van je identiteit in een ongezonde relatie.
De Oekraïnse Ptakha is genomineerd met het nummer 'Marena'. Ze zingt een traditioneel Oekraïns lied dat in een nieuw jasje is gestoken.
Daarnaast is LUCIA één van de kandidaten. Zij doet mee met het nummer 'Our Logic'. "Ik ben eigenlijk heel introvert, maar op het podium kan ik het meest mezelf zijn", vertelt zij.
Tot slot kan er worden gestemd op Mark Blomsteel. Hij is geboren en getogen in Rotterdam maar woont tegenwoordig in het Amerikaanse Nashville. Hij doet mee met het nummer 'Move'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl