NIEUWS

Buren geschokt na fatale garagebrand: 'Hij had niks met de brandende auto's te maken'

Er brandden twee auto's in de parkeergarage uit.
Er brandden twee auto's in de parkeergarage uit. © MediaTV
Buurtbewoners zijn geschrokken na de brand in een parkeergarage maandagmiddag aan de Wilgenwede in Barendrecht. Daar vlogen door nog onbekende oorzaak twee auto's in brand. Dat de man, die eerder zwaargewond naar het ziekenhuis werd vervoerd, uiteindelijk is overleden komt hard aan in de straat.
Buren Frans van der Leije en Pim hoorden eerder al van het overlijden in de vve-groepsapp. "Hij moet beneden geen zuurstof meer hebben gehad, heel de garage stond vol zwarte rook", zegt Frans tegen Rijnmond. Veel verhalen doen de ronde in de flats over hoe het kan dat de man beneden was en uiteindelijk is overleden. Sommigen denken dat hij naar beneden is gegaan om zijn auto wellicht nog te redden.
"De man had niks te maken met die brandende auto's, het waren niet zijn eigen auto's", zegt hij. "Ik denk dat hij in de berging aan het werk was en dat het een gevalletje is 'op het verkeerde moment op de verkeerde plek'. De man noemt het verschrikkelijk dat dit is gebeurd.

Jaquar

Een van de auto's die in de brand vloog, is een witte Jaquar. Deze is, of eigenlijk was, van buurtbewoner Pim. Hij is ook degene de 112 belde. "Ik zag zoveel rook. Ik heb mijn buurman gebeld en we zijn samen naar beneden gegaan." Beneden in de garage, waar naar schatting vijftig tot zestig voertuigen staan, was geen hand voor ogen te zien door de rook. "Het was dikke, zwarte rook. We zijn toen snel naar buiten gegaan en hebben op de brandweer gewacht."
Er is niks meer over van de Jaquar.
Er is niks meer over van de Jaquar. © Rijnmond
Pim is een autoliefhebber, maar van zijn Jaguar is weinig over. Die was zijn 'lust en leven'. "Ook al is het een dure auto, dat stelt niks meer voor aangezien er iemand is overleden."
Een man is overleden bij de brand in de parkeergarage aan de Wilgenwede.
Een man is overleden bij de brand in de parkeergarage aan de Wilgenwede. © Sebastiaan van Mill
Waardoor de brand is ontstaan, is voor bewoners ook nog steeds onduidelijk. Volgens een bewoner zijn er in de parkeergarage geen laadpalen voor elektrische voertuigen. Voorlopig kunnen ze nog niet bij hun auto's, omdat er nog onderzoek wordt gedaan naar giftige stoffen en de oorzaak voor het ontstaan van het vuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl