FEYENOORD

Feyenoord is klaar voor 'tentamen' in de Champions League

Feest bij Feyenoord na de 2-0 overwinning op Celtic in de eerste wedstrijd van de Champions League
Feest bij Feyenoord na de 2-0 overwinning op Celtic in de eerste wedstrijd van de Champions League © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In de Champions League treft Feyenoord met Atletico Madrid een zware tegenstander. De Rotterdammers moeten in Spanje aan de bak.
Trainer Arne Slot beaamt dat het komende duel met Atletico Madrid als een 'tentamen' wordt gezien. Op de persconferentie gebruikt hij schooltermen als metaforen. Feyenoord moet volgens hem 'de lesstof' goed hebben geleerd, waardoor 'het tentamen' makkelijker voor de Rotterdammers moet verlopen. "Als je hard gewerkt en geleerd hebt, dan ga je er met vertrouwen naartoe", grijnst Slot.
Arne Slot: 'Feyenoord kan minder zijn en toch met een resultaat weggaan'
Het Wanda Metropolitano maakt indruk. Als trainer van Feyenoord en eerder ook AZ zag Slot eerder al mooie stadions in Europa. "Dat van Napoli, Manchester United, Lazio, AS Roma en Olympique Marseille", somt hij op. "En dit is weer een stadion dat niet in dit rijtje misstaat, ook qua fanatisme van de fans."

Griezmann en Morata

Doordat Santiago Gimenez woensdag ontbreekt bij Feyenoord, wordt Ayase Ueda klaargestoomd voor een basisplaats bij de Rotterdammers. Slot verwacht van de Japanse spits dat hij zonder bal er alles aan gaan doen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. "En uiteraard zullen we hem vertellen waar volgens ons de ruimte ligt om te kunnen profiteren", kondigt Slot aan.
Gernot Trauner staat een moeilijke wedstrijd tegen toppers zoals Antoine Griezmann en Álvaro Morata te wachten. De aanvoerder van Feyenoord reageert zoals gebruikelijk nuchter wanneer de namen van deze sterspelers worden opgenoemd. "Ik verwacht van mezelf dat ik stabiel ben en klaar ben om met hen de strijd aan te gaan. Ik moet natuurlijk vanaf het begin gefocust zijn."
Gernot Trauner: 'Ik moet klaar zijn voor de strijd met hen'
Hij geeft dus toe dat Feyenoord het gaat opnemen tegen spitsen van wereldklasse. "Maar onze recente resultaten geeft ons vertrouwen", benadrukt de Oostenrijkse verdediger.

'Opstootje met Simeone een voetnoot'

Slot houdt er rekening mee dat de weerstand van Atletico Madrid hoger kan zijn dan verwacht. "Dan hoop ik bij Feyenoord een team te zien dat datgene doet waarin Atletico Madrid een voorbeeld is geworden: ongelofelijk hard werken. Als je minder bent, dan kun je misschien met een resultaat weggaan."
De Spaanse media vroegen aan Slot naar het oefenduel van twee seizoenen geleden. Toen stonden Feyenoord en Atletico Madrid in De Kuip tegenover elkaar. Hij kreeg het toen aan de stok met zijn collega-trainer Diego Simeone.
Atlético Madrid-trainer Diego Simeone
Atlético Madrid-trainer Diego Simeone © Rene Nijhuis/Orange Pictures
Slot stelde zich als een gentleman op: "Dat opstootje na de wedstrijd is voor mij een voetnoot geweest. Het stelde niks voor. Ik heb niet de indruk dat het morgen een reden is om raar tegen elkaar te gaan doen. Sterker nog, Simeone is een zeer gerespecteerde collega."
'Feyenoord kan een reuzenstap zetten als het hier stunt'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl