PARKEREN

Parkeren in Dordt voortaan alleen nog met pin te betalen

Op de parkeerautomaten zijn stickers geplakt om aan te geven dat betalen met muntgeld niet meer kan
Op de parkeerautomaten zijn stickers geplakt om aan te geven dat betalen met muntgeld niet meer kan © RTV Dordrecht
Betalen voor het parkeren op straat in Dordrecht kan voortaan alleen nog met pin. De 160 parkeerautomaten worden de komende maanden aangepast waarbij de optie om met muntgeld te betalen, verdwijnt. Bij de parkeergarages in de stad kan al langer niet met muntgeld worden betaald.
Wethouder Rik van der Linden laat aan RTV Dordrecht weten dat in de garages de mogelijk om met geld te betalen, niet wordt gemist: . "In de praktijk zien we dat we die vraag in de garages niet hebben gekregen. Er zijn nog wel mensen die met muntgeld betalen, maar dat wil niet zeggen dat zij niet kunnen pinnen of de parkeerapp niet gebruiken."

Vaker storing en meer slijtage

De gemeente Dordrecht kiest er nu dus voor om ook op straat afscheid te nemen van betalen met muntgeld. De muntautomaten hebben vaker storing en slijten sneller, zegt de gemeente. Daarnaast wordt er in de praktijk nog maar weinig gebruik van gemaakt.
Het binnenwerk van de huidige automaten wordt overgezet in de nieuwe. "Het binnenwerk is een paar jaar geleden nog gedaan en dat is nog goed. Dat kunnen we mooi hergebruiken”, zegt Van der Linden. Op de oude automaten zijn stickers geplakt om aan te geven dat er geen gebruik kan worden gemaakt van muntgeld. Het vervangen van de automaten duurt naar verwachting tot februari volgend jaar.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl