112

Vissersbootje slaat om op Volkerak: vermoedelijk drie doden

Een helikopter van de Nederlandse Kustwacht
Een helikopter van de Nederlandse Kustwacht © MediaTV
Op het Volkerak tussen Goeree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord is dinsdagmiddag een vissersbootje omgeslagen. Zeker één opvarende is om het leven gekomen. De hulpdiensten zijn ook in het donker nog op zoek naar twee andere opvarenden. Een vierde opvarende is uit het water gehaald en nagekeken door ambulancepersoneel.
De vier opvarenden zijn vermoedelijk Duitsers. Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag kort na half vijf, meldt Omroep Brabant.
Het zou gaan om een klein recreatievaartuig waarmee vissers het water op gaan. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Een helikopter van de Kustwacht heeft een tijdje rondjes boven het Volkerak gevlogen, ongeveer ter hoogte van de Sluishaven op Flakkee.
"We zoeken met man en macht naar de opvarenden", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio aan het einde van de middag. "Ook met drones en onderwaterapparatuur." Dat was overdag, maar ook nadat het donker was geworden gingen de hulpdiensten verder met zoeken. Volgens de veiligheidsregio zijn de twee waarschijnlijk niet meer in leven.
De man die het ongeluk overleefde, kon mede dankzij een schipper levend uit het water worden gehaald. "Hij is nagekeken en was fysiek in orde", zegt de politie tegen Omroep Brabant. "Maar wat er is voorgevallen, zal op hem een grote indruk hebben gemaakt. Ook is hij ineens drie personen kwijtgeraakt. We hebben hem slachtofferhulp aangeboden en hopen van hem wat informatie te kunnen krijgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl