ONGELUK

Zoekactie vermiste vissers gaat door, politie zet drone en sonarboot in

De politie vermoedt dat de opvarenden vier Duitse sportvissers zijn.
De politie vermoedt dat de opvarenden vier Duitse sportvissers zijn. © SQ Vision
De zoektocht naar twee vermiste vissers op het Volkerak tussen Goerree-Overflakkee en het Brabantse Dinteloord gaat woensdagochtend door. Daarbij wordt een speciale sonarboot ingezet, meldt de politie. De hulpdiensten vermoeden dat de slachtoffers zijn verdronken. Toch zetten zij alles op alles om de lichamen te vinden en te kunnen bergen.
Dinsdagmiddag rond 16:30 uur sloeg een vissersbootje om op het water. Eén opvarende is daarbij om het leven gekomen. Een andere opvarende werd levend uit het water gehaald. Twee opvarenden zijn nog vermist.

Van reddingsactie naar bergingsactie

De hulpdiensten gaan ervan uit dat de slachtoffers zijn verdronken. De reddingsactie is daarom veranderd in een bergingsactie, vertelt de politie aan Omroep Brabant. Dat wil zeggen dat niet meer wordt gezocht naar gewonden, maar naar lichamen.
De rode lijn laat het Volkerak zien.
De rode lijn laat het Volkerak zien. © Rijkswaterstaat

Duitse sportvissers

De politie vermoedt dat de opvarenden vier Duitse sportvissers zijn. Het bootje waarin zij zaten, kantelde. Daardoor kwamen de vissers in de rivier terecht.
Vanaf een passerende boot sloeg iemand alarm. Hulpdiensten rukten toen massaal uit.
Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. De politie hoopt dat de opvarende die het ongeval heeft overleefd daar meer duidelijkheid over kan geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl