nieuws

Rotterdamse imam wil met Wilders naar cartoontentoonstelling

De Essalam Moskee
De Essalam Moskee
Imam Azzedine Karrat van de Rotterdamse Essalam Moskee wil samen met Geert Wilders naar de cartoontentoonstelling over de profeet Mohammed in de Tweede Kamer. Hij vindt het belangrijk om bruggen te slaan en in gesprek te gaan. Ook met Wilders en ondanks de woede en verontwaardiging van moslims over de cartoonwedstrijd.
De imam heeft Wilders ook uitgenodigd om samen een kop koffie te drinken. Maar na meerdere verzoeken heeft de PVV-leider hem geblokkeerd op Twitter.
Over de cartoonwedstrijd zei Karrat bij Radio 1: "Je neemt iets weg van de heiligheid van de profeet. Ik vind zelf dat je de profeet best mag afbeelden, maar ben er niet gelukkig mee. De cartoonwedstrijd is georganiseerd om moslims te kwetsen, niet om wie de beste tekening maakt. Van mij mag hij kritiek uiten richting islam en moslims. Echter in een beschaafd land als Nederland hoort kwetsen en beledigen niet thuis."
Woensdagavond riep de Amsterdamse imam Yassin Elforkani moslims op om Wilders te beschermen nu de PVV-leider vanwege de cartoonwedstrijd zo’n honderd bedreigingen per dag krijgt.
Intussen is een Nederlandse handelsmissie naar Pakistan uitgesteld vanwege de cartoonwedstrijd. Vanwege de ophef hierover in de islamitische wereld wordt het bezoek niet veilig geacht, zegt Buitenlandse Zaken.
De missie stond gepland in november, de maand waarin Wilders zijn cartoonwedstrijd wil houden. De focus zou liggen op de maritieme sector. Het is niet duidelijk wanneer de handelsmissie wel doorgaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl