FEYENOORD

Feyenoord maakt indruk in Champions League, maar verliest toch van Atletico Madrid (3-2)

Igor Paixao baalt na het missen van een kans
Igor Paixao baalt na het missen van een kans © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Feyenoord heeft woensdag de tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen Atletico Madrid met 3-2 verloren. De ploeg van trainer Arne Slot kwam twee keer op voorsprong, speelde ook uitstekend tegen de Madrilenen, maar kreeg niet wat het zeker verdiende. Een punt of meer zou terecht zijn geweest.
Feyenoord startte sterk en met lef tegen de ploeg van trainer Diego Simeone. De beloning volgde al snel, na zeven minuten. Ayase Ueda, de vervanger van de geschorste Santiago Gimenez, verscheen voor keeper Jan Oblak. Zijn schot werd gepareerd, maar via een flipperkast rolde de bal via Mario Hermoso toch in het doel: 0-1.
Ayase Ueda viert het eigen doelpunt dat Atletico Madrid tegen Feyenoord maakt
Ayase Ueda viert het eigen doelpunt dat Atletico Madrid tegen Feyenoord maakt © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Een geweldige opsteker voor Feyenoord, maar de voorsprong was van korte duur. Ramiz Zerrouki maakte nog bijna een wondergoal van heel grote afstand (naast), maar een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een goal van Alvaro Morata werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR greep in: 1-1.
Arne Slot na Atletico Madrid-Feyenoord: 'We hebben niet alles eruit gehaald'
Na die gelijkmaker volgde de beste fase van Atletico Madrid. Feyenoord had het zwaar en kwam meerdere keren goed weg. Gernot Trauner werkte op wonderbaarlijke wijze een bal over zijn eigen doel na een gevaarlijke voorzet van Nahuel Molina. Kort daarna raakte Saul de paal en een volley van Koke ging ook maar net naast het doel van doelman Timon Wellenreuther.
Feyenoord overleefde de Madrileense storm en nam de regie over. Oblak had moeite met een schot van achttien meter van Igor Paixão, maar was na twee pogingen van David Hancko wel kansloos. De verdediger van Feyenoord werd prachtig bediend door Calvin Stengs met een vrije trap.
Zo klonk de 1-2 van Dávid Hancko bij Atletico Madrid-Feyenoord op Radio Rijnmond
De Rotterdammers bleven domineren en Gernot Trauner had de derde treffer op zijn schoen. Hij werkte de bal in kansrijke positie naast na een prima voorzet van Stengs.
Atletico Madrid had weinig te vertellen, maar kwam in blessuretijd van de eerste helft toch op gelijke hoogte. Feyenoord kreeg de bal niet weg in het eigen strafschopgebied en Antoine Griezmann trof doel met een fraaie omhaal: 2-2. Het was direct rust.
Ramiz Zerrouki over Atletico Madrid-Feyenoord (3-2): 'We hebben gestreden en met lef gespeeld'
De volgende dreun kreeg Feyenoord direct na rust te verwerken. Morata maakte zijn tweede na een scherpe voorzet (3-2) en dus moest het team van Slot voor het eerst in de achtervolging.
Quinten Timber baalt na de 3-2 van Álvaro Morata tijdens Atletico Madrid-Feyenoord
Quinten Timber baalt na de 3-2 van Álvaro Morata tijdens Atletico Madrid-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord herstelde zich knap en ging op jacht naar de gelijkmaker, zonder in het eerste kwartier grote mogelijkheden te creëren. Na een uur spelen ging Ueda naar de kant voor Yankuba Minteh.
En in dezelfde minuut kreeg Feyenoord wel die grote kans. Via Minteh en Quinten Timber kwam de bal bij Stengs, maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle. Oblak kon redding brengen. Een paar minuten later pegelde Paixão van afstand over het doel van de Sloveense keeper.
Quilindschy Hartman: 'Het is een nederlaag met perspectief'
Twintig minuten voor tijd zeilde een voorzet van diezelfde Paixão maar net naast. Minteh was de volgende die een grote kans kreeg, maar Oblak toonde weer zijn klasse.
Yankuba Minteh kreeg een grote kans tegen Atletico Madrid
Yankuba Minteh kreeg een grote kans tegen Atletico Madrid © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
In de laatste fase bleef Feyenoord zoeken en vertraagde Atletico Madrid vooral waar het kon om de nipte marge over de streep te trekken. Dat lukte (Minteh miste nog een behoorlijke kans), tot opluchting van de Spaanse toeschouwers. Het enorme gejuich na het laatste fluitsignaal was veelzeggend.
Scoreverloop: 7' Hermoso 0-1 (eigen doelpunt), 12' Morata 1-1, 34' Hancko 1-2, 45+4' Griezmann 2-2, 47' Griezmann 3-2.
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner (73. Nieuwkoop), Hancko, Hartman; Wieffer (73. Lingr), Zerrouki (78. Jahanbakhsh), Timber; Stengs, Ueda (59. Minteh), Paixão

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl