FEYENOORD

Analyse: ‘Een wedstrijd waar Feyenoord echt heel veel beter van gaat worden’

Yankuba Minteh kreeg een grote kans tegen Atletico Madrid
Yankuba Minteh kreeg een grote kans tegen Atletico Madrid © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Feyenoord verloor woensdag met 3-2 van Atletico Madrid en met dat resultaat deden de Rotterdammers zichzelf te kort. Toch vindt Emile Schelvis niet dat de ploeg van trainer Arne Slot lang moet treuren. “Dit is een wedstrijd waar Feyenoord echt heel veel beter van gaat worden”, denkt de analyticus.
Schelvis had zijn twijfels over de derde treffer van Atletico Madrid, van Alvaro Morata. “Daar stond Antoine Griezmann hinderlijk buitenspel. Daarna is Atletico nauwelijks meer gevaarlijk geworden. Feyenoord kreeg wel kansjes, maar ooh, wat hebben we Giménez gemist. Hij had hier wel raad mee geweten.”
Feyenoord had meer verdiend dan een nipte nederlaag. “Het is jammer dat je niet een puntje pakt, dat was zeker verdiend geweest. Maar ook dat is topvoetbal. Feyenoord is niet weggespeeld, ze waren vaak de bovenliggende partij. Die bagage moeten ze meenemen naar Rotterdam.”
“Feyenoord heeft alles gegeven. Straks heb je met Luka Ivanusec en Santiago Giménez weer twee extra kanjers. De Champions League begint steeds beter te bevallen. Het ziet er goed uit, Feyenoord heeft een stap gezet op Champions League-niveau, want veel spelers hebben een goede les geleerd wat er bij dit soort wedstrijd komt kijken. Haal de goede punten eruit, die waren er voldoende.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl