nieuws

18 jaar cel in moordzaak Hipie Gündüz

ROTTERDAM - Voor de rechtbank in Dordrecht is donderdag 18 jaar celstraf geëist tegen de 34-jarige Yusuf T. Hij schoot op 2 augustus Hipie Gündüz dood, voor diens woning aan de Aardappelmarkt in Dordrecht.
Het wapen zou in de nacht ervoor verstrekt zijn door de 28-jarige Ahmet U. uit Maassluis. Die hoorde tien jaar celstraf eisen wegens medeplichtigheid aan moord.
Bij de start van de inhoudelijke behandeling op 10 december kreeg verdachte T. een stuk ijzer op zijn rug gegooid vanaf de publieke tribune. In de inmiddels met extra hekwerk beveiligde rechtszaak bleef het nu opvallend rustig. Er was slechts applaus voor de eisen van officier van justitie mr. Jan Koorn. Volgens hem was er sprake van moord.
Advocaat Marcel Smit van Yusuf T. houdt het op doodslag. Zijn cliënt zou bij een avondje stappen in Rotterdam door Hipie in elkaar zijn geslagen. Hipie had per sms ook nog de sleutels van hun gezamenlijke bedrijfje, aan de Eigenhaard, teruggeëist. De beschonken Yusuf ging urenlang op zoek naar een wapen, ter eigen beveiliging. Hij zou dat gekregen hebben van Ahmet U. uit Maassluis. De 28-jarige medeverdachte ontkende dat wapen te hebben verstrekt.
De Dordtse rechtbank doet uitspraak in beide zaken op donderdag 22 april.
Luister hieronder naar een bijdrage van verslaggever Thijs Blom: Radioverslag moordzaak Dordrecht 8 april 2010 by rtvrijnmond