nieuws

Politie wilde hennepkwekerij in Lombardijen nog deze week onderzoeken

De flat in Rotterdam-Lombardijen waar in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie en een brand plaatsvonden, stond al op de radar van de politie. Agenten hadden deze week een bezoek gepland aan het huis aan de La Fontainestraat.
In het appartement op Zuid werd een hennepkwekerij aangetroffen nadat er brand uitbrak en iets explodeerde. De 44-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en ook 36-jarige Rotterdammer. De laatste wordt verdacht van brandstichting.
"We zijn ingehaald door de actualiteit", vertelt een woordvoerder van de politie. "De afgelopen twee weken zijn er twee meldingen over het appartement bij ons binnengekomen. Genoeg reden voor een onderzoek."
Meerdere bewoners van de flat vertelden RTV Rijnmond dat ze al lange tijd vermoedens hadden van een hennepkwekerij in het pand. De meldingen werden neergelegd bij woningcorporatie Havensteder.
Havensteder erkent dat meerdere bewoners melding hebben gedaan van het vermoeden van een hennepkwekerij. Ook onderhoudsmedewerkers van Havensteder hebben de kwekerij gezien tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. De woningcorporatie zegt dat de klachten zijn doorgegeven aan de politie.
De gemeente Rotterdam heeft het pand gesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl