Koning Willem-Alexander opent Erasmus MC

Koning Willem-Alexander heeft donderdag het verbouwde Erasmus MC in Rotterdam geopend. Na 20 jaar voorbereiding en 8 jaar bouw is het grootste universitair medisch centrum van Nederland eindelijk klaar.

De Koning kreeg een rondleiding van Ernst Kuipers, ceo bij het Erasmus MC. Het bouwteam en de verantwoordelijke architect-partner Willemineke Hammer gaven een toelichting op het ontwerp en de bouw.


Wat is nieuw?


Bijzonder aan het gebouw is dat alle patiëntenkamers voor een persoon zijn. Dit zorgt voor meer privacy en onderzoeken die in de kamer zelf kunnen plaatsvinden. 

Ook krijgt iedere patiënt een elektronische tablet waarmee de temperatuur, verlichting en zonwering kan worden bediend. Op de tablet kunnen zij ook hun maaltijd uitkiezen. 

Door een grote geldinzamelingsactie is het gelukt om twee daktuinen van 3.000 vierkante meter aan te leggen op de achtste verdieping. Deze oase aan groen moet een helend effect hebben op de bedlegerige patiënten. Ze kunnen dan eventjes aan de witte ziekenhuismuren ontsnappen.

In april dit jaar bezocht een verslaggever van RTV Rijnmond het gloednieuwe ziekenhuis. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: