112

Jongen met vuurwapen aangehouden in Poortugaal | Veroorzaker fataal ongeluk Hoogvliet accepteert straf niet

Archiefbeeld
Archiefbeeld © Rick Huijzer
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 12 oktober.

Jongen met vuurwapen aangehouden in Poortugaal

Op de Sleedoorn in Poortugaal is een jongen aangehouden die een vuurwapen bij zich had. Dit laat de politie weten op X.
Een voorbijganger had eerder die avond, rond 21:30 uur, een groep jongeren zien staan van wie er één een vuurwapen in zijn hand had. Daarop belde die voorbijganger het alarmnummer.
Toen agenten ter plaatse kwamen, liep een jongen van het groepje snel weg. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en is aangehouden. Kort daarna vond de politie in de buurt een vuurwapen.

Veroorzaker fataal ongeluk Hoogvliet accepteert straf niet

De man die in hoger beroep veroordeeld is voor het doodrijden van een vrouw in Rotterdam-Hoogvliet accepteert zijn straf niet. Hij gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Marcin M. kreeg 4,5 jaar cel omdat hij op 19 april 2020 de 33-jarige Michelle had doodgereden op de Vondelingenweg. De bestuurder reed te hard, reed door rood, had gedronken en rende na het ongeluk weg.
De man heeft drie dagen in voorarrest gezeten en is sindsdien vrij. Hij blijft dat ook nu hij in cassatie is gegaan. De nabestaanden van Michelle hadden gehoopt dat hij zich bij zijn veroordeling door het hof zou neerleggen. Haar moeder, Jacqueline Leeuwangh, zei bij de zitting dat zij pas echt kan rouwen als Marcin M. in de cel zit.

Overval bij tabakswinkel in Spijkenisse

Een man heeft donderdagmiddag een tabakswinkel aan de Vlinderveen in Spijkenisse overvallen. Dit meldt de politie. De overvaller droeg een bivakmuts en bedreigde met een mes de medewerkster. De man rende uiteindelijk zonder buit de winkel uit. Er is niemand gewond geraakt. De politie laat weten een verdachte te hebben aangehouden en zijn rol bij de overval te onderzoeken.

Tien tips over automobilist die fietser zwaargewond achterliet na ongeval

Er is een tiental tips binnengekomen bij de politie over de verdachte van een verkeersongeluk op de Noorderbocht in Rotterdam-Noord. In de avond van 4 juni dit jaar werd daar een fietser aangereden door een auto. Het 63-jarige slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. De automobilist reed vermoedelijk in een witte Volkswagen. Hij is na het ongeluk doorgereden en heeft zich ondanks oproepen van de politie niet gemeld. De tips kwamen binnen na een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Ongeluk met meerdere voertuigen op de N57 bij Vierpolders

Bij het ongeluk op de N57 richting Middelburg zijn volgens de politie zeker twee bestelbusjes betrokken. Drie personen raakten gewond en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De weg is vanaf Brielle in de richting van Hellevoetsluis afgesloten vanwege het politieonderzoek.

Explosieve Opruimingsdienst onderzoekt verdachte rugzak

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is donderdagochtend ingeschakeld in de Doklaan in Rotterdam-Charlois. Dat gebeurde na de aanhouding van een man met een verdachte rugzak. In de rugzak is een explosief gevonden. De omgeving is afgesloten geweest en er is onderzoek gedaan.
De politie heeft de directe omgeving afgesloten.
De politie heeft de directe omgeving afgesloten. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl