Derde dag Wereldhavendagen in volle gang

Bezoekers beleven zondag in Rotterdam de derde en laatste dag van de Wereldhavendagen 2018. Ook op zondag kun je de 41e editie meemaken via RTV Rijnmond.

De Wereldhavendagen begonnen vrijdag en duren tot en met zondag. Ze zijn bedoeld om het publiek kennis te laten maken met wat er allemaal in de haven gebeurt.

Bezoekers kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van een uitgebreid cultureel programma. De meeste activiteiten zijn op de Nieuwe Maas en de kades rond de Erasmusbrug.

Het thema dit jaar is ‘Energize’. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het streven van Rotterdam om de schoonste haven ter wereld te worden.

Nacht van de Kaap

Tijdens de Nacht van de Kaap veranderde Katendrecht traditioneel in 'De Kaap', het zeemanskwartier van weleer. Op verschillende plekken op het Rotterdamse schiereiland waren optredens. Het feest werd bezocht door zevenduizend mensen.

Het vuurwerk was dit jaar - anders dan in de voorgaande edities - niet de afsluiter, maar onderdeel van het programma. Na het vuurwerk was er een afsluitend feestje met een dj op de kade. 

Bekijk meer verhalen via onze speciale Wereldhavendagen pagina. Daar kun je ook live meekijken via een livestream.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Wereldhavendagen 2018
Deel dit artikel: