nieuws

Rotterdamse drugsverdachte zelf afgeperst

cocaine
cocaine
Tegen leden van een bende die grote hoeveelheden drugs zou hebben ingevoerd zijn voor de rechtbank in Rotterdam straffen geëist tot veertien jaar cel. Onder de zeven verdachten speelde een 43-jarige Rotterdammer een hoofdrol.
Volgens het Openbaar Ministerie is de bende betrokken bij de smokkel van ruim 1100 kilo heroïne en 1300 kilo cocaïne vorig jaar. Onderling ontstond ruzie, toen de lading met cocaïne zoek raakte.
De bendeleden keerden zich tegen de 43-jarige Rotterdammer, omdat ze dachten dat hij de zaak had verlinkt. Zijn schoonfamilie werd bedreigd. Zij moesten ervoor zorgen dat het geld van de verdwenen partij cocaïne werd vergoed. De Rotterdammer was zelf gevlucht.
De aanklagers lieten dinsdag geluidsfragmenten horen waarin de bedreigingen te horen waren. Ook werden voorbereidingen getroffen om familieleden te gijzelen. De politie volgde de bende al een tijdje en greep toen in.
Justitie noemt het schokkend dat er zo achteloos door de verdachten werd gesproken over het gebruik van geweld. Tegen de Rotterdammer werd twaalf jaar cel geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl