SCHIETDRAMA ROTTERDAM

Fouad L. bekende schietpartijen, maar beroept zich nu op zwijgrecht

De aanhouding van Fouad L.
De aanhouding van Fouad L. © Rijnmond
Fouad L. die wordt verdacht van de moord op zijn buren en een docent in het Erasmus Medisch Centrum heeft de schietpartijen aanvankelijk bekend. Daarna beroept Fouad L. zich op zijn zwijgrecht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.
De verdachte wordt in de komende tijd psychisch onderzocht. Dat gebeurt in het Pieter Baan Centrum. Het Openbaar Ministerie zegt dat het onderzoek in volle gang is.
Fouad L. blijft daarnaast negentig dagen langer vastzitten voor het schietdrama. Tot afgelopen donderdag zat hij in volledige beperkingen, wat betekent dat hij met niemand contact mag hebben behalve met zijn advocaat. L. is meerdere keren verhoord. Daarnaast zijn er tientallen getuigen gehoord en zijn camerabeelden veiliggesteld.
Daniëlle van Zetten van het Openbaar Ministerie Rotterdam legt tegenover de NOS meer uit over Fouad L. en het bekennen van de schietpartijen.
De Rotterdammer wordt naast drievoudige moord en brandstichting ook verdacht van verboden wapenbezit. Dit is een voorlopige tenlastelegging. De dagvaarding kan nog worden uitgebreid op basis van het nog lopende onderzoek.
In dat onderzoek wordt bijvoorbeeld achterhaald hoe L. aan een vuurwapen kon komen. Tot nu toe heeft dat niet gezorgd voor extra aanhoudingen, meldt het OM.

Meldingen

Ook brengen verschillende instanties in kaart in hoeverre Fouad L. bij hen bekend was. Onder meer de gemeente Rotterdam, woningcorporatie Woonbron en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd kijken of en welke signalen zij hadden over de verdachte.
Volgens buurtbewoners is er meerdere keren melding gedaan over L. wegens overlast. Begin deze maand bleek ook dat de woningcorporatie een rechtszaak tegen hem had aangespannen, omdat hij de huur niet meer betaalde.
L. kwam bij de behandeling van de rechtszaak niet opdagen en werd een maand voor de schietpartijen veroordeeld tot het betalen van ruim 3000 euro. Ook zou hij zijn huis worden uitgezet.
Hij was in het verleden veroordeeld voor dierenmishandeling en vertoonde volgens het OM psychotisch gedrag. Zelf schreef de verdachte op een online forum dat hij worstelde met woede en alcoholisme.
15 januari staat L. opnieuw voor de rechter, dan nogmaals in een pro formazitting. Zijn advocaat wil nog niet reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl