nieuws

Poes uit Maassluis maakt 'wereldreis' naar het Utrechtse Odijk

Poes Soom uit Maassluis kreeg het op haar heupen en is opgedoken in het Utrechtse Odijk. Ze heeft een tocht van maar liefst 80 kilometer gemaakt. De Maassluise poes is zeven weken vermist geweest. "Ze herkende ons meteen toen we haar kwamen ophalen", zegt baasje Mariska opgelucht.
Toen ze het nieuws hoorde, kon ze het bijna niet geloven: "We waren onderweg naar het vliegveld op Mallorca, onze vakantie was voorbij. Dit was echt het mooiste nieuws om de vakantie mee af te sluiten."
Toen het gezin woensdagavond in Nederland arriveerde, hebben ze hun spullen thuis gebracht en zijn ze direct naar Utrecht gereden om Soom op te halen. "Eerlijk gezegd had ik de hoop al opgegeven. We hadden al allerlei websites afgespeurd en in de omgeving gezocht. Op een gegeven moment denk je toch dat ze dood is."

Vrachtwagen

Hoe poes Soom de tocht heeft afgelegd is niet duidelijk. Mariska: "Ze is een angstig katje, maar ik denk dat ze op een vrachtwagen is gesprongen. Als ze in een auto heeft gezeten, dan hoor je dat als automobilist."
Het weerzien met Soom bij de Dierenambulance Utrecht was bijzonder. "Ze herkende ons meteen toen we haar kwamen ophalen. We hadden een kleedje meegenomen van thuis en ze begon er direct aan te ruiken. Ook herkende ze onze stemmen. Het was heel aandoenlijk." Poes Soom is gechipt en kon daardoor makkelijk geïdentificeerd worden.
Soom is de afgelopen weken erg vermagerd en kwam verwilderd terug. "We hebben de hele avond teken moeten verwijderen en ze moet nu worden bijgevoed."
Naast Soom heeft Mariska ook een andere kat: Moos. Om die gezelschap te houden was het plan om een andere kat te nemen. Dat plan gaat nu in de ijskast. "We zijn heel erg blij dat Soom weer terug is. Drie katten wordt echt te druk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl