EXPLOSIE

Verbazing over explosie in Berkelse straat: 'Hier gebeurt nooit iets'

Van de auto van de buren van Shirley in Berkel en Rodenrijs is weinig meer over
Van de auto van de buren van Shirley in Berkel en Rodenrijs is weinig meer over © Rijnmond/MediaTV
Niet één, niet twee, maar drie knallen hoorde Shirley Benda uit Berkel en Rodenrijs in de nacht van dinsdag op woensdag. "En toen stond m'n zoon naast me om me uit bed te halen. 'Mam, er is brand bij de buren'." Aan de Lunet was een auto in brand gevlogen na een explosie. Ook het huis er pal naast raakte beschadigd door de vlammen.
De ochtend na de rumoerige nacht doet Shirley haar verhaal. De meeste prioriteit vlak nadat het gebeurd was? Haar kinderen en huisdieren: "Ik heb een zoon en een dochter, een hond en twee katten. Ik wilde eerst weten wat er aan de hand was en of wij zelf gevaar konden lopen."
Al snel ontdekte Shirley dat de drie knallen die ze had gehoord de auto van de buren in lichterlaaie hadden gezet.
De bewoonster van de Lunet wist haar kalmte goed te bewaren. "Ik ben altijd vrij rustig als er dingen gebeuren, dus ik heb de boel kunnen sussen. Daar ben ik naar buiten gegaan en had ik contact met m'n buurvrouw. Ik zag niet de buren waar het was gebeurd." Niet lang daarna werd Shirley weer naar binnen gestuurd door de politie. De boel werd afgezet voor onderzoek.
Al snel merkte ze de impact van de knallen in het gezin. "Het was een grote adrenalineschok. Ik had hoofdpijn, we stonden te shaken. Vooral m'n dochter was emotioneel. Mijn zoon ook, maar die was vooral boos om wat er was gebeurd", beschrijft Shirley de situatie thuis.
Nee, slapen deed de moeder van twee kinderen de rest van de nacht niet meer. Al is het belangrijkste volgens haar dat niemand er iets aan over heeft gehouden. "Ik voel me ook niet onveilig, dat heb ik nooit gevoeld, ook nu niet." Volgens Shirley is er in de Lunet, de straat waar ze woont, nog nooit iets gebeurd.
Buurtbewoonster Shirley Benda vertelt hoe zij de explosie heeft ervaren.
Enkele uren later, halverwege de ochtend, voelt Shirley zich een stuk beter. "Ik weet dat de situatie onder controle is." Intussen doet ze er samen met haar gezin alles aan om weer wat positiviteit in het leven te brengen: "Beetje slapen, beetje tv-kijken om bij te komen. We gaan gewoon het leven vieren. We zijn ook een cake aan het bakken. Tel je zegeningen. Zo staan wij in het leven."
Woensdagochtend sprak Shirley nog met de eigenaresse van de auto en haar dochter. " Het meisje was best wel van streek. Gewoon even kijken waar je kan helpen."
Onduidelijk is nog wat de knallen heeft veroorzaakt. Dat is onderdeel van het onderzoek van de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl