nieuws

Gemeenten Hoekse Lijn: uitstel onaangenaam voor reizigers

Schouwrit op de Hoekse Lijn-Maassluis (Foto ANP)
Schouwrit op de Hoekse Lijn-Maassluis (Foto ANP)
De gemeente Vlaardingen, Maassluis en Schiedam zijn helemaal niet blij met de nieuwe vertraging voor de Hoekse Lijn. In een reactie noemen ze het vooral vervelend dat de inwoners die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer in de wintermaanden zijn aangewezen op de bus.
"Elke vertraging die de lijn oploopt is buitengewoon onaangenaam voor onze inwoners", zegt de Vlaardingse wethouder Bart Bikkers.
"Maar met de waarschuwing van vorige maand dat er vertraging werd verwacht, komt dit niet helemaal als een verrassing. Laat helder zijn dat wij natuurlijk liever gisteren dan vandaag de lijn in gebruik willen nemen."
Het stadsbestuur van Maassluis sluit zich bij Vlaardingen aan en noemt het besluit en de vertraging 'teleurstellend en buitengewoon onaangenaam'. "Opnieuw uitstel betekent dat duizenden reizigers ook de komende winter aangewezen blijven op het vervangend vervoer."
Voor Schiedam komt het besluit na de eerdere berichten niet als een verrassing. "De vertraging is vooral een tegenslag voor alle reizigers."