POLITIE

Woninginval tijdens klopjacht op moordverdachte Bretly D.

Archieffoto van een eerdere inval in een woning in de klopjacht op Bretly D.
Archieffoto van een eerdere inval in een woning in de klopjacht op Bretly D. © JBMedia
De politie zocht zaterdagavond laat in een woonwijk in Doetinchem naar de voortvluchtige moordverdachte Bretly D. Een arrestatieteam deed daarbij een inval in een woning aan de Hof van Rome in Doetinchem. Straten werden afgesloten en speurhonden zijn ingezet. Ook zocht de politie op daken. De verdachte is niet gevonden.
Nadat de politie zaterdag de foto en naam van de verdachte vrijgaf, kwamen tips binnen. "Een tip bleek voldoende interessant om een arrestatieteam naar Doetinchem te sturen", vertelt een woordvoerder van de politie.
Bretly D. wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op het Handelsplein in Rotterdam-Feijenoord op 13 oktober. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is volgens de politie uiterst gevaarlijk. "Als u D. ziet, benader hem dan niet zelf, maar bel 112", aldus de politie.
De zoektocht naar D. gaat vandaag door, meldt Burgernet.

Verdacht van meerdere strafbare feiten

Bretly D. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Griensven. Daarnaast wordt hij ervan verdacht een 32-jarige man in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober in Zutphen te hebben neergestoken. Een ruzie in een woning aan de Van Hallstraat liep uit de hand en daarbij heeft D. vermoedelijk de man gestoken. Het slachtoffer raakte hierbij licht gewond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl