nieuws

Pot: 'De Mos loopt te hard van stapel'

corpot.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
corpot.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Cor Pot heeft zich tijdens het rood-witte mannendiner van Sparta kritisch uitgelaten over de Kasteelclub en Aad de Mos. Volgens de bondscoach van Jong Oranje blaast de nieuwe trainer van Sparta te hoog van de toren.
Kort na zijn aanstelling als trainer liet De Mos weten dat hij volgend jaar graag aanblijft als oefenmeester, maar dan alleen in combinatie met een rol als technisch directeur. Pot acht dat niet verstandig: "Het is een goede zet dat Sparta De Mos heeft aangesteld voor het restant van de competitie. Hij kan met zijn manier van werken wel wat teweeg brengen in een korte tijd. Maar De Mos loopt te hard van stapel door te zeggen dat hij ook technisch directeur wil worden. Onverstandig, zeker ook in combinatie met het werk van zijn dochter, die zaakwaarnemer is."
Pot liet zich in de Schiecentrale ook kritisch uit over het gevoerde beleid van Sparta. "In de clubleiding zit te weinig voetbalkennis. Mede daarom is het ook een lastige club voor een trainer. Ik zou willen pleiten voor een technische commissie, die onafhankelijk zijn licht laat schijnen over het aan- en verkoopbeleid."
Aankomende vrijdag in FC Rijnmond is een reportage te zien over het rood-witte mannendiner. Daarin komen ook bondscoach Bert van Marwijk en zijn assistent Cooky Voorn aan het woord over de gang van zaken bij de Kasteelclub.