nieuws

Watertaxihalte bij De Kuip wordt omgedoopt van (0)20 naar 010

De watertaxihalte bij De Kuip wordt omgenummerd van 20 naar 010. Dit is een initiatief van Jurgen de Beck, die vlakbij de halte woont en een hartstochtelijke Feyenoordsupporter is.
De Beck heeft een appartement aan de Puck van Heelstraat en het 'foute' steigerbord is volgens hem elke dag een doorn in het oog. De druppel was de ronde zwarte sticker die het watertaxibedrijf vorig jaar voor elke halte heeft geplaatst. "Wij lezen hier nu écht 020", zegt De Beck.

Liefde voor Feyenoord


Volgens De Beck zijn veel buurtbewoners het met hem eens. "De meeste mensen in deze buurt zijn hier ooit komen wonen uit liefde voor Feyenoord, onder wie ook clubiconen zoals Bennie Wijnstekers en Leo Beenhakker", legt De Beck uit.
"Voor ons is het ergerlijk dat we dan vlakbij een watertaxihalte wonen met dat gehate nummer erop. Je wordt zo toch elke keer weer met je neus op het bestaan gedrukt van een stad en een club waarvan wij als Feyenoorders de namen niet willen uitspreken."
De Beck doet wekelijks rek- en strekoefeningen na het hardlopen bij de steiger. "Nou, probeer dan maar eens om geen acht op dat 020-bordje te slaan. Dat lukt hardcore Feyenoord-aanhangers simpelweg niet."
Buurtbewoners Carla en Theo Riemersma vinden het bord ook niet kunnen. “Het moet gewoon 010 zijn en niet 020, dat is gewoon het punt”, zegt Carla. “En het bord had ook beter rood-wit kunnen zijn en niet niet geel.”

Feyenoord-gerelateerd


“Alle dingen hier in de omgeving ven de Kuip, die moeten wel Feyenoord-gerelateerd zijn," zegt Theo Riemersma die zelf regelmatig rondleidingen geeft in het Feyenoordstadion. “Het is wel vreemd dat dit nu pas een kwestie is geworden want dat bord staat er al een tijd. Hoe dan ook 020 kan niet, zo dichtbij De Kuip”
De directie van Watertaxi Rotterdam gaat in op het verzoek van De Beck. Volgende week zal steiger 20 met 010 worden aangeduid.
“In eerste instantie waren we erg verbaasd door het verzoek”, zegt Mathijs Bakker van Watertaxi Rotterdam. “Er komt een nieuw bordje maar we moeten nu ook allerlei drukwerk aan gaan passen. Het kost geld maar het is voor de goede zaak.“

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl