HORECA

Valentijn (21) heeft een eigen restaurant: ‘Je gaat een paar keer op je bek maar ik had niets liever gedaan’

Valentijn Roepel in zijn restaurant GoGo Noodles
Valentijn Roepel in zijn restaurant GoGo Noodles © OPEN Rotterdam
Met zijn 21 jaar is hij waarschijnlijk de jongste ondernemer van de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Valentijn Roepel is in maart van dit jaar begonnen met zijn GoGo Noodles. Min of meer toevallig rolt hij het ondernemerschap in.
De jonge Rotterdammer zit op maandagen op school, de rest van de week is hij bezig met GoGo Noodles. Het avontuur begint als hij stage loopt bij een investeerder en er wordt gesproken over een leeg pand. “Ik zat een beetje mee te praten en had er niet echt over nagedacht”, vertelt Valentijn aan OPEN Rotterdam.
“Toen liep ik naar beneden op kantoor en had ik in één keer zoiets van ‘laat mij dat maar doen’. Dus ik ben weer naar boven gegaan zei dat tegen de investeerder.” Die geeft de dan nog 20-jarige stagiair een kans. Binnen een paar maanden is het lege pand omgebouwd tot restaurant.

Soms dure leerschool

“Ik heb echt wel momenten gehad dat ik met mijn handen in het haar zat van ‘ik heb echt geen idee wat ik aan het doen ben’. Uiteindelijk komt het vanzelf goed. Ja, je gaat een paar keer op je bek en soms heb je een dure leerschool maar uiteindelijk had ik niets liever gedaan”, blikt Roepel terug.
Zijn reizen naar Japan zijn de inspiratie voor GoGo Noodles. “Het concept van fastfood vind ik best wel verzadigd, ik wilde iets nieuws in die categorie brengen en dat zijn noodles op onze manier geworden.” En inmiddels is de zaak alweer veranderd: “Dat is misschien wel het allerleukste, de verandering. Het menu is compleet anders, de zaak is compleet anders. Dat vind ik het leukst, dat bouwen, die vooruitgang zien.”
Zijn belangrijkste tip aan andere jonge ondernemers is om ervoor te zorgen dat de cijfers kloppen: “Dat was één van de grootste fouten die ik heb gemaakt. De cijfers moeten kloppen, de administratie moet kloppen voordat je open gaat. Want als je eenmaal open bent, zeker in de horeca, dan komt er een enorme zee van chaos en drukte over je heen, dan ga je daar geen tijd voor hebben.”
Ik heb die fout gemaakt, ik ben gewoon open gegaan. Dan merk je dat je heel erg aan het dweilen bent met de kraan open
Valentijn Roepel
De jonge ondernemer heeft nu een goedlopende zaak op een mooie locatie in het centrum van Rotterdam en dat maakt hem trots. Maar als hij verder kijkt, blijft er nog wel iets te wensen over. “Als je nog groter gaat dromen, dan heb ik het liefst dertig zaken door heel Nederland. Maar ik heb nu één focus en dat is Witte de Withstraat 43”, besluit hij.
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl