Vrachtwagen verliest suikerbieten op A29

Een vrachtwagen die suikerbieten vervoerde, is dinsdagochtend rond 05:30 uur op de A29 richting Bergen op Zoom een deel van zijn vracht verloren. De suikerbieten lagen voor de afslag Oud-Beijerland verspreid over de weg.

De betreffende chauffeur zou doorgereden zijn, meldt weginspecteur René van Rijkswaterstaat.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het een raadsel hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De chauffeur van de vrachtwagen heeft zich in de loop van de ochtend bij Rijkswaterstaat gemeld. De zaak wordt via de verzekering afgehandeld.

Door de rommel op de weg is de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom een tijdje afgesloten geweest. Rond 08:15 uur zijn alle rijstroken weer schoongemaakt en geopend.

De afrit Oud-Beijerland ging rond 09:40 uur weer open. Voor die tijd negeerden automobilisten massaal de rode kruizen boven de weg. Dit leverde volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat gevaarlijke situaties op.


Directeur Wim Zijderlaan van het transportbedrijf die verantwoordelijk is voor het transport van suikerbieten naar de fabriek in Dinteloord, heeft in het radioprogramma Rijnmond NU laten weten dat de chauffeur niet doorhad dat hij lading verloor. Hij is door andere chauffeurs gewaarschuwd via de communicatiemiddelen aan boord van de vrachtwagen. De chauffeur heeft vervolgens de vrachtwagen langs de kant gezet en de klep goed vastgezet. Daarna is ook contact gezocht met Rijkswaterstaat. 

De vrachtwagen heeft ongeveer 5000 kilo suikerbieten verloren ter hoogte van de afrit Oud-Beijerland. Nadat de druk van de klep af was, stopte het verliezen van lading. Volgens de directeur van het transportbedrijf is er sprake geweest van een technisch mankement waardoor er een kier in de laadwagen is ontstaan. Directeur Zijderlaan is blij dat er geen ongelukken zijn gebeurd. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Hoeksche Waard
Deel dit artikel: