FILE

A27 weer vrij na urenlange vertraging vanwege brandende vrachtwagen

De vertraging liep op tot zo'n anderhalf uur
De vertraging liep op tot zo'n anderhalf uur © Rijkswaterstaat
De A27 van Gorinchem richting Breda was van 07:30 tot 08:15 uur dinsdagochtend volledig afgesloten bij Nieuwendijk. Dit vanwege een brandende vrachtwagen bij Hank. Inmiddels is één rijstrook weer vrijgegeven. Rond 11:30 uur was de volledige weg weer vrij.
De vrachtwagen vatte rond 07:00 uur 's ochtends vlam. Daarop werd in eerste instantie de rechter rijstrook afgesloten. Een kwartier later stond er al een file van zo'n zeven kilometer vanaf industriegebied Avelingen, goed voor ruim een halfuur vertraging.
Aanvankelijk verwachtte Rijkswaterstaat de weg rond 10:30 uur weer vrij te kunnen geven, maar die verwachting werd al snel bijgesteld toen bleek dat een tweede berger ter plaatse moest komen. Om 09:30 uur gaf Rijkswaterstaat aan uit te gaan van een eindtijd van 11:30 uur.
De trailer van de vrachtwagen is volledig uitgebrand. Wat in de trailer vervoerd werd, is niet bekend.

Omleiding

De volledige afsluiting van de snelweg leidde rond 08:00 uur tot veertien kilometer file. De ANWB waarschuwde op dat moment voor ruim anderhalf uur vertraging. Rond 10:00 uur was die file opgelopen tot maar liefst 21 kilometer.
Vanaf knooppunt Gorinchem wordt het verkeer omgeleid. Ook het verkeer van Breda richting Utrecht heeft last van vertraging. Daar staat een kijkersfile.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl