CRIMINALITEIT

Arrestatieteam valt opnieuw huis in Amsterdam binnen in klopjacht op Bretly D.

Bretly D.
Bretly D. © Politie
Een arrestatieteam van de politie is dinsdag opnieuw in Amsterdam-Oost een woning binnengevallen in de zoektocht naar Bretly D. De politie heeft de voortvluchtige man niet aangetroffen.
Tijdens de inval trof de politie een man aan die lag te slapen in de woning. De man zegt volgens NH Nieuws niet de hoofdbewoner van het huis te zijn.
"Ik schrok me een hoedje", vertelt de man aan een verslaggever. Volgens de man vertelden agenten dat ze de inval deden omdat ze naar iemand op zoek waren. Hij vraagt zich af waarom het arrestatieteam niet eerst aanbelde en hoopt dat ze de voordeur komen repareren.

Eerdere invallen

Eerder deed de politie al een andere inval in een huis in Amsterdam, maar ook in Arnhem en Doetinchem zijn al invallen geweest. Allemaal zonder resultaat.
D. wordt sinds vrijdag 13 oktober gezocht in verband met de moord op een 60-jarige psychiater in zijn woning aan het Handelsplein in Rotterdam. Het huis van het slachtoffer werd daarbij in brand gestoken. Brandweerlieden troffen de psychiater aan en probeerden nog om hem te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs.

Tientallen tips

In de nacht van 20 op 21 oktober zou D. in Zutphen een 32-jarige man hebben neergestoken. Dat gebeurde in een huis aan de Van Hallstraat. Het slachtoffer wist te ontkomen en waarschuwde de politie. Hij raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis.
Sinds de politie de identiteit bij van D. heeft vrijgegeven, zijn tientallen tips binnengekomen over waar hij mogelijk verblijft. Op zaterdagavond 21 oktober werd na een 'serieuze tip' al een inval gedaan in een woning in Doetinchem. Die woning zou van een familielid van D. zijn, maar de verdachte zelf was nergens te bekennen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl