Analoge tv stopt woensdag definitief in Rotterdam

Analoge tv kijken, is vanaf woensdag niet meer mogelijk in de gemeente Rotterdam. In april van dit jaar sloot Ziggo het analoge tv-signaal al af in Capelle aan den IJssel. Verreweg de meeste mensen kijken al digitaal, zegt Ziggo.

De overgang is de volgende stap in de veranderingen op tv-gebied, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. Digitale televisie is nodig om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken, volgens de kabelexploitant.

"Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst."

Wie wil controleren of er thuis al digitale tv is, zet de tv aan en zappt naar kanaal 14. Verschijnt daar Ziggo Sport? Dan is dat digitaal. Zie je op kanaal 14 een andere zender? Dan kijk je waarschijnlijk nog analoog, tenzij je gebruikmaakt van voorkeursinstellingen en Ziggo Sport zelf op een ander kanaal hebt gezet.  Hier kun je zien hoe je tv omgezet kan worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Capelle aan den IJssel tv
Deel dit artikel: