Celstraffen voor misbruik door huisarts en oud-raadslid

De rechter heeft woensdag straffen tot drie jaar cel opgelegd voor seksueel misbruik van een 14-jarige jongen. Onder de veroordeelden is een Rotterdamse huisarts en een oud-raadslid uit Capelle aan den IJssel.

De mannen hadden de jongen ontmoet via homo-datingsites. Het oud-raadslid heeft de jongen gedrogeerd en daarna misbruikt. Hij kreeg de hoogste straf van de rechtbank Rotterdam (vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk).

De huisarts kreeg een jaar cel (anderhalf jaar, waarvan een half voorwaardelijk). "Als huisarts had hij in staat moeten zijn de impact van de ontucht moeten overzien. Hij moet ook in staat zijn geweest om de leeftijd van de jongen te schatten."

De arts mag voorlopig niet meer van zijn compagnon in zijn Rotterdamse praktijk komen. De rechter stelt dat de man alleen minderjarigen mag behandelen als daar een derde persoon bij is.

De rechter merkt wel op dat het in dit geval ging om vrijwillige seks. Een medeverdachte van de huisarts kreeg dezelfde straf. Anders was dat bij het oud-raadslid. "Hij drogeerde het slachtoffer en misbruikte hem, samen met een medeverdachte, op grove wijze." De man is ook veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

De straffen zijn iets lager dan justitie had geëist.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: