nieuws

Britse kritiek op verhuizing Unilever naar Rotterdam zwelt aan

Unilever
Unilever
Steeds meer grote aandeelhouders van het Unilever keren zich tegen de verplaatsing van het Britse hoofdkantoor naar Rotterdam. Inmiddels heeft ook M&G Investments laten weten dat Unilever de verhuisplannen niet goed kan uitleggen.
Het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern Unilever heeft de instemming nodig van driekwart van de Britse aandeelhouders. Als de steun kleiner is, kan de verhuizing op losse schroeven komen te staan.
Eerder hebben ook Aviva Investors, Columbia Threadneedle en Lindsell Train gezegd dat ze tegen zullen stemmen.
De Britse aandeelhouders stemmen op 26 oktober over de verhuisplannen. Een dag eerder wordt er over vergaderd met Nederlandse aandeelhouders. Van hen moet minstens de helft instemmen.
Unilever bestaat nu nog uit twee bedrijven, één Brits en één Nederlands. Beide takken geven eigen aandelen uit. Het concern wil de structuur simpeler en goedkoper maken.
Als Unilever naar Rotterdam verhuist, dan verdwijnt het bedrijf ook van de Britse aandelenbeurs. Dat is voor veel Britse aandeelhouders een bezwaar.
Nederland heeft flink gelobbyd om het Britse hoofdkantoor naar Rotterdam te halen. Ook heeft het kabinet de dividendbelasting afgeschaft om Unilever over de streep te trekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl