nieuws

Gewonden en arrestaties na massale vechtpartij bij moskee in Dordrecht

Politie doet onderzoek na de vechtpartij.
Politie doet onderzoek na de vechtpartij. © MediaTV
De politie heeft donderdagavond zeker vier mannen opgepakt na een massale vechtpartij in Dordrecht. Twee mensen hebben steekwonden opgelopen.
Op de stoep voor een moskee aan de Merwedestraat brak halverwege de avond een gevecht uit tussen naar schatting dertig personen. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Ze zijn volgens de politie buiten levensgevaar.

Arrestaties


De politie begon direct een klopjacht naar de verdachten, die waren weggereden in twee voertuigen. Even verderop werden twee auto's tot stoppen gedwongen. Vier mannen zijn aangehouden.
De toedracht van de vechtpartij is nog onduidelijk, benadrukt een woordvoerder van de politie. ''Daar wordt onderzoek naar gedaan, een politiek motief sluiten we uit.'' De straat en het terrein van de moskee zijn afgezet met politielinten.

Bestorming


Twee jaar geleden was er ook een vechtpartij bij de Turkse moskee. Tientallen mensen
. Aanleiding voor die bestorming was het belagen van een Koerdisch gezin in de Dordtse Wielwijk, omdat er een Koerdische vlag voor het raam hing.
De daders van de aanval op de moskeegangers kregen later werkstraffen tot tweehonderd uur. Ook moesten ze een schadevergoeding betalen. De politie sluit een verband tussen de ruzie van nu en de bestorming van toen uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl