112

Pizzabezorger heeft geen tijd, politie zet achtervolging in | Drie mannen aangehouden voor steekpartij

De politie besloot uiteindelijk om de pizza van de gestolen bezorgscooter te bezorgen
De politie besloot uiteindelijk om de pizza van de gestolen bezorgscooter te bezorgen © Pixabay
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van vrijdag 27 oktober.

Aanhoudingen bij grootschalige controle in Rotterdam-Zuid en havengebied

De politie heeft donderdag zes aanhoudingen verricht bij een grootschalige controle in Rotterdam-Zuid en het havengebied. Het gaat om een actie tegen ondermijning, waarbij de politie samen met onder meer de douane, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee betrokken was.
De actie was zoveel mogelijk gericht was op het van straat halen van wapens, drugs, crimineel geld en het aanhouden van verdachten van strafbare feiten. In Rotterdam-Zuid en het havengebied zijn in totaal zes personen aangehouden. Een van hen reed op een gestolen scooter en was in bezit van een vuurwapen en drugs. Een twee verdachte reed onder invloed en een derde had valse identiteitspapieren bij zich. Twee aanhoudingen werden gedaan vanwege drugsbezit en een persoon werd gezocht door de buitenlandse politie.
Los van het vuurwapen en de drugs werd ook een ploertendoder, pepperspray en mes aangetroffen. Verder zijn tien voertuigen in beslag genomen door de Belastingdienst. Daarbij wordt naar twee voertuigen nog onderzoek gedaan vanwege gestolen kentekenplaten en een niet-kloppende registratie.
Na de actie is in totaal 13.000 euro geïnd door de Belastingdienst.

Van moord verdachte Bretly D. blijft in cel

Moordverdachte Bretly D. blijft nog zeker twee weken in volledige beperking vastzitten. Justitie verdenkt hem van het doden van een 60-jarige Rotterdamse psychiater twee weken geleden. De man werd zwaargewond gevonden in zijn flat aan het Handelsplein toen de brandweer een brand kwam blussen.
Korte tijd later zou D. ook nog iemand hebben neergestoken in Zutphen. Hij kon woensdag worden opgepakt in Amsterdam nadat de politie foto's en zijn volledige naam had verspreid. Justitie zegt dat het onderzoek naar Bretly D. nog volop loopt.

Pizzabezorger heeft geen tijd, politie zet achtervolging in

Een motoragent heeft dinsdagavond een pizzabezorger op een scooter achtervolgd. De bezorger reed tijdens te hard, over het fietspad en meerdere keren door rood, meldt de politie op Instagram. Na een stopteken liet de jonge man weten 'geen tijd' te hebben voor de agenten en ging hij er vandoor.
Een motoragent zette de achtervolging in. De scooterrijder ging volgens de politie 'met gevaar voor eigen leven dwars door het chaotische verkeer heen'.
Hij reed onder meer een trapje af en probeerde daarna met zijn scooter een trapje op te rijden. Dat mislukte, waarna de jongen viel. Hij vluchtte te voet en liet zijn pizza's achter. Die heeft een andere agent uiteindelijk bezorgd, aldus de politie.
Na een check bleek dat de scooter gestolen was. De bezorger is niet teruggevonden.

Drie mannen aangehouden voor steekpartij

Drie mannen zijn aangehouden na het neersteken van een 27-jarige Rotterdammer in Rotterdam-Zuid. Het gaat om een 32-jarige man uit Rotterdam en twee mannen van 34 en 35 zonder vaste woon- en verblijfplaats.
De politie trof donderdagavond rond 22:00 uur aan de Zuidhoek in Rotterdam-Charlois een zwaargewonde man met steekwonden aan. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Kort daarna werden de verdachten opgepakt.
Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek naar de rol van de drie verdachten bij het incident.

Arrestant slaat agent bewusteloos

Een 38-jarige man uit Spijkenisse heeft een politieagent bewusteloos geslagen in Rotterdam. Dat gebeurde donderdagavond op politiebureau Zuidplein.
De man was gearresteerd wegens openbaar dronkenschap en werd naar een cel verplaatst. Twee agenten begeleidden de man die niet wilde meewerken. Vlak voor de cel stond hij plotseling stil en sloeg één van de agenten in zijn gezicht. De agent voelde zich na de klap misselijk en duizelig en raakte korte tijd bewusteloos. Met hulp van een derde politieman kon de man in de cel worden opgesloten.
Nadat het slachtoffer weer was bijgekomen, is hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De agent bleek ook een gekneusde duim te hebben.

Schapen ontsnapt in Zwijndrecht

Negen ontsnapte schapen zijn donderdagavond door de politie gevangen. De dieren liepen los op de Munnikensteeg in Zwijndrecht. De schapen werden met hulp van een boer uit de buurt van de weg af gehaald.
Wie de eigenaar van de schapen is, is niet bekend. De boer die de schapen van de weg haalde, bood aan de wollige viervoeters tijdelijk op te vangen. De politie hoopt dat de eigenaar zich snel meldt.
De ontsnapte schapen.
De ontsnapte schapen. © Politie Drechtsteden Buiten via Instagram

Explosief afgegaan in auto

Een explosief is donderdagnacht ontploft in een auto die geparkeerd stond in Rotterdam-Hoogvliet. Dat gebeurde aan de Lampreistraat.
De auto is door de explosie vervormd en de ruiten zijn eruit gesprongen.
De auto is door de explosie vervormd en de ruiten zijn eruit gesprongen. © JBMedia
Volgens mensen die ter plaatse zijn geweest, is een ruitje ingetikt en heeft iemand het explosief in de auto gegooid. De auto vloog daarna niet in brand. Wel is richtte de explosie zware schade aan. Zo is het voertuig vervormd en zijn de ruiten eruit gesprongen. Niemand raakte gewond.
De politie doet onderzoek naar de explosie. Er is nog niemand opgepakt.

Steekpartij Rotterdam-Alexander

In Prinsenland in Rotterdam-Alexander is vannacht iemand gestoken. Rond 02:30 uur kwam een melding binnen van een steekpartij aan de Vinkenbrinckstraat.
Volgens een woordvoerder van de politie lijken de verwondingen mee te vallen, aangezien het slachtoffer zelf de voordeur kon openen voor de politie. Waar de steekpartij precies heeft plaatsgevonden en wat eraan vooraf ging is niet duidelijk. Wel is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl