Windvlaag raast over terrein: festival Djemaa el Fna vanavond afgelast

Het Rotterdamse festival Djemaa el Fna gaat vrijdagavond niet door. De storm van vrijdagochtend heeft flink huisgehouden op het terrein in het Museumpark. Tenten en kramen zijn omgewaaid.

De organisatie heeft tachtig ondernemers en enkele particulieren moeten afbellen. Daar is het al de hele ochtend mee bezig. Nog niet iedereen is al bereikt.

Het festival in het Museumpark staat ook zaterdag en zondag op het programma. De organisatie denkt nog na over de rest van het weekend, het vergadert daar vanmiddag over.

Een ander festival, Swan Market, is wel al afgelast. Dat zou zondagmiddag op de Parklaan plaatsvinden. Het grote festival Rotterdamse Kost in het Kralingse Bos gaat voorlopig gewoon door.

"Alles staat verankerd", laat organisator Brendo Festen vanaf het festivalterrein weten. ''We werken met zeecontainers. Die staan een stuk steviger dan gewone kramen en tenten. Tot windkracht 6 gaat dat prima. Zoals het er nu naar uit ziet hoeven we dus niet vooraf de stekker eruit te trekken. Maar we houden het weer continu in de gaten.''

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: