CHRISNATUURLIJK

Zaterdag 28 oktober is het donker in Chris Natuurlijk

Het is donker in Chris Natuurlijk van 28 oktober
Het is donker in Chris Natuurlijk van 28 oktober © Rijnmond
Begin je extra lange weekend zaterdag 28 oktober om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en een bosbad in de Nacht van de nacht, egels tellen in donker Vlaardingen, pompoenen voor Halloween en natuurfilms kijken in het donker.
Het is Nacht van de Nacht en wat doe je dan? Een nachtelijk bosbad nemen op het Eiland van Brienenoord. Forest bathing is uit Japan overgewaaid naar Rotterdam. Het is een soort mindfulness, maar dan buiten, waar je contact maakt met de natuur. Meestal overdag, maar op zaterdagavond 28 oktober kun je met bosgids Gudrun Feldkamp mee voor een nachtelijk bosbad met volle maan. In een hangmat starend naar de ritselende blaadjes hoog in de bomen, vertelt Gudrun Feldkamp in Chris Natuurlijk over de positieve effecten op je gezondheid die in Japan worden toegeschreven aan shinrin-yoku, de Japanse naam voor bosbaden.
Bosgids Gudrun Feldkamp in een hangmat
Bosgids Gudrun Feldkamp in een hangmat © Rijnmond

Egels tellen in Vlaardingen

Voor de meeste mensen is de egel een beetje een raadselachtig zoogdier, zelfs voor onderzoekers. Dat komt omdat een egel vooral ‘s nachts leeft. Fabiënne Claassens doet voor Bureau Stadsnatuur Rotterdam onderzoek naar egels in Vlaardingen. Samen met Melitta van Bracht , stadsecoloog in de gemeente Vlaardingen, speurt Chris Natuurlijk in het schemerdonker mee naar egels die in de wijk Ambacht rondscharrelen.
Op zoek naar egels die in het schemerdonker rondscharrelen
Op zoek naar egels die in het schemerdonker rondscharrelen © Pixabay

De keuze is reuze

Dinsdag is het Halloween, dus wie nog een pompoen wil uithollen en versieren, moet snel zijn. Bij boerderij Hof van Heden in Geervliet houden ze na 31 oktober op met de verkoop van die grote, oranje pompoenen, maar ze telen nog veel meer soorten. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding van Wouter Lugtenburg, de pompoen-specialist van Hof van Heden. Sam, de hond , gaat mee.
Als hond van het pompoenparadijs Hof van Heden in Geervliet, weet je veel van pompoenen.
Als hond van het pompoenparadijs Hof van Heden in Geervliet, weet je veel van pompoenen. © Rijnmond

Natuurfilmfestival en wilde natuur in de stad

Hou je van natuurfilms? Dan moet je op het Wildlife Film Festival Rotterdam zijn waar van 31 oktober tot en met 5 november tientallen natuurfilms uit binnen- en buitenland zijn te zien. Als je toch op het festival bent, stap dan in de levensgrote voeten van de blauwvoetgent en ga ermee op de foto. Festivaldirecteur Raymond Lagerwaard en bioloog en ambassadeur van het festival Auke-Florian Hiemstra, hebben al een poging gedaan. In Chris Natuurlijk vertellen ze waarom het festival dit jaar heeft gekozen voor het thema “Wilde dieren in een stadse omgeving.” Op het festival zijn zeker acht films te zien die bij het thema passen.
Net als Auke-Florian Hiemstra, ambassadeur van Wildlife Film Festival Rotterdam, kan iedereen tijdens het festival in de voeten van de blauwvoetgent staan.
Net als Auke-Florian Hiemstra, ambassadeur van Wildlife Film Festival Rotterdam, kan iedereen tijdens het festival in de voeten van de blauwvoetgent staan. © Rijnmond
Zaterdag 28 oktober van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl